DATUM U JUNU: Vučić za ubrzanje EU integracija!
Foto: KURIR

Pregovori od presudnog značaja

DATUM U JUNU: Vučić za ubrzanje EU integracija!

Politika -
Poslednja prepreka - odnosi sa Kosovom - mora da se reši mirnim putem, poručio potpredsednik Vlade

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je da je za Srbiju najvažnije da ubrza evropske integracije i dobije datum za početak pregovora o pristupanju u junu, ističući da poslednja prepreka - odnosi sa Kosovom - mora da se reši mirnim putem.

"Pregovori sa EU su važni ne samo sa političke tačke gledišta, već i zbog razvoja srpske ekonomije, boljih životnih uslova, veće odgovornosti, drugačijeg sistema vrednosti", istakao je Vučić u intervjuu za Rojters. Lider Srpske napredne stranke naglasio je da je za Srbiju "možda od presudnog značaja da ubrza evropske integracije i, iznad svega, da u junu dobije datum za početak pregovora o pristupanju".

"Datum za početak pregovora sa EU je ono na šta svi mi moramo da se usredsredimo, da završimo taj važan posao, a onda ćemo videti svetlo na kraju tunela", kazao je Vučić, ocenjujući da bi za Srbiju, ukoliko datum ne dobije u junu, to bio "veliki poraz".

Kada je reč o pregovorima sa Prištinom, Vučić je rekao da Beograd treba da se ponaša "racionalno, odmereno, ozbiljno, odgovorno i u skladu sa onim što je moguće". "Svi Srbi i građani Srbije svesni su da se stvari moraju rešiti mirno i putem pregovora", kazao je Vučić, ističući da "gledamo da izgubimo što manje moramo, a da dobijemo što više možemo, za naš narod i našu državu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track