AFERA ĐUBRIVO: Saša Dragin okrivio Đilasovog čoveka!

Bivši ministar dobija nanogicu

AFERA ĐUBRIVO: Saša Dragin okrivio Đilasovog čoveka!

Politika -
Tužilaštvo tražilo saslušanje Dušana Elezovića, predsednika Izvršnog odbora DS i desne ruke Dragana Đilasa, kojeg je bivši ministar označio kao krivog za prodaju regresiranog Đubriva. Odbrana Saše Dragina očekuje da on bude pušten u kućni pritvor uz narukvicu za elektronski nadzor

BEOGRAD - I on hoće narukvicu!

Predsednik izvršnog odbora DS i desna ruka Dra­gana Đilasa Dušan Elezović uskoro bi trebalo da bude saslušan pred Specijalnim tužilaštvom zbog milionske pljačke „Azotare Pančevo“! Tužilaštvo je, kako Kurir saznaje, zatražilo da bude saslušan kao svedok, pošto je bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin otkrio da je Uredba o prodaji regresiranog đubriva doneta po nalogu tadašnjeg državnog vrha!- Elezović će biti saslušan kako bi tužilaštvo proverilo Draginove tvrdnje da nije on izmenio Uredbu o uslovima i načinu korišćenja sredstava za regresiranje azotnih mineralnih đubriva, već da je to 2009. godine učinio državni vrh, na čijem je čelu tada bio Mirko Cvetković - kaže izvor Kurira. Međutim, kako navodi, Cvetković, kog je navodno Dragin takođe pomenuo u svom iskazu, za sada nije pozvan u tužilaštvo.Podsetimo, Dragin je 15. januara na saslušanju u Specijalnom tužilaštvu nekoliko sati govorio o tome kako je pokradena „Azotara“ i objasnio da on nije kriv za izmenu sporne uredbe.- Nisam bio za to da se Uredba menja, ali je odluka državnog vrha i koalicionih partnera bila takva i tu ništa nisam mogao da promenim - rekao je tada Dragin, kog tužilaštvo tereti da je izmenom Uredbe čelnicima „Azotare“ omogućio nezakonitu prodaju mineralnog đubriva, kojom su oštetili državu za više od 4,5 miliona evra.Bivšem ministru koji je uhapšen 24. novembra prošle godine juče je produžen pritvor.- Podneli smo predlog da Saša Dragin bude pušten u kućni pritvor uz narukvicu za elektronski nadzor. Sud još nije odlučio o tome, ali se nadam da će ishod biti pozitivan posle saslušanja svedoka koje je tužilaštvo predložilo - potvrdio je za Kurir Draginov branilac, advokat Nikola Nikolić.

Draginova izjava

Saša Dragin izjavio je 15. januara da je „Uredba izmenjena odlukom tadašnjeg državnog vrha, donetom na sastanku na kojem je učestvovalo njih šestoro-sedmoro“.- On je ispričao da je 2009. godine održan sastanak državnog vrha i da je na njemu odlučeno da Uredba bude izmenjena. Navodno, razlog za to je bila „dobra volja države“, to jest mogućnost da se njenom izmenom omogući preduzećima u državnom vlasništvu da prodaju regresirano mineralno đubrivo - kaže izvor Kurira blizak istrazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track