TADIĆ U SUDU: Ne sećam se kako sam penzionisao Tomića

Kurir otkriva šta je Boris Tadić govorio u sudu

TADIĆ U SUDU: Ne sećam se kako sam penzionisao Tomića

Politika -
Bivši predsednik rekao sudiji da ne zna po kom aktu je penzionisao Acu Tomića, a onda kazao da je sve po zakonu

BEOGRAD - A da se držiš priče?Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije i počasni predsednik DS, rekao je juče pred sudijom da se ne seća po kom aktu je penzionisan general Aco Tomić, saznaje Kurir!Nešto posle 10 sati Tadić je u Palatu pravde došao u pratnji obezbeđenja kako bi dao iskaz po tužbi Ace Tomića jer ga je, kako je naveo general, kao ministar odbrane bez ovlašćenja penzionisao i tako omogućio njegovo hapšenje tokom akcije „Sablja“.- Tadić je rekao pred sudijom da se ne seća po kom aktu je Aco Tomić penzionisan. Naveo je da je nekoliko dana pre te odluke održana sednica Saveta i da je tu doneta odluka da zbog reforme vojske mora da se penzioniše jedan broj generala. Tadić je kazao da je postojao spisak od desetak generala, neki su penzionisani, neki smenjeni, ali da on taj spisak nije video - tvrdi izvor Kurira i dodaje:- Tadić je rekao da ne može da se seti da je potpisao bilo kakav dokument o tome.Iako je prvobitni plan bio da se bivši lider demokrata brani ćutanjem, u poslednjem trenutku se odustalo od te ideje.Novinarima je Tadić ispričao potpuno drugu priču:- Naravno da ne mislim da sam pogrešio. Ako kažem da je normalno da sam potpuno u pravu, onda ne mislim da sam pogrešio, što je i logično.Upitan o mogućnosti da postupak uskoro zastari, pošto je tužba podneta pre gotovo 10 godina, Tadić je odgovorio da „nema nikakav odnos prema tome“.Prema rečima Gorana Petronijevića, Tomićevog advokata postupak bi mogao da zastari krajem marta ili početkom aprila. Saslušanje njegovog klijenta, koji je poslednjih sedam dana u bolnici, na VMA, zakazano je za 31. januar. Petronijević je rekao i da je Tomić spreman da ide i do Strazbura.

Više nisam zanimljivNa pitanje čime se sada bavi, Tadić je odgovorio da piše jedan tekst koji je negde između politike i nauke, ali da nema nameru da postane književnik.- Hvala vam na razumevanju i molim vas da me pustite na miru. Nisam ja više zanimljiv - poručio je Tadić.

Pričaću sa Đilasom o tužbi protiv KuriraIako javnost u Srbiji danima priča o tužbi koju je Dragan Đilas pokrenuo protiv našeg lista i zahteva odštetu od neverovatnih milijardu evra, Boris Tadić tvrdi da o tome ne zna ništa?!- Časna reč, bio sam potpuno usmeren prema međunarodnim institucijama. Ne znam, moraću da ga pitam i vidim šta je to - rekao je Tadić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track