Ugljanin nas košta 5.600.000 dinara

Najplaćeniji neradnik u Srbiji

Ugljanin nas košta 5.600.000 dinara

Politika -
Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin svakog meseca inkasira oko 100.000 dinara, a niko od njegovih kolega iz ove ili prošle vlade ne može da se seti šta je taj čovek ikad uradio

BEOGRAD - Zna znanje.Ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin košta građane Srbije čak 5.600.000 dinara, a niko ne može da se seti šta je taj čovek u poslednjih pet godina uradio! Ugljanin, koji je bio ministar i u prethodnoj vladi, za vreme dva mandata (56 meseci) naplatio je od građana Srbije oko 50.000 evra (mesečna zarada mu je oko 100.000 dinara), što možda i ne bi bio problem da iza njegovog boravka u Nemanjinoj 11 stoje ikakvi rezultati.- Otkako je formirana nova vlada, Ugljanin je podelio nekoliko kuća, stanova u Novom Pazaru, i to je njegov doprinos vladajućoj koaliciji. Čovek se nigde ne pojavljuje, ništa ne radi, niko ne računa na njega, što je najstrašnije. Svi u Vladi se polomismo da nešto uradimo, vidite i sami kakvo je stanje u zemlji - neprestana borba protiv korupcije, jurimo investitore po celom svetu, jurimo kredite da bismo vratili stare dugove, pokušavamo da poboljšamo životni standard - a on.... nema ga nigde - kaže za Kurir jedan od ministara.Ugljanin je, prema podacima sa sajta Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno održivih područja, čiji je direktor, sredinom decembra prošle godine u opštini Priboj svečano uručio ključeve 11 izgrađenih kuća izbeglim i raseljenim Bošnjacima iz ovog kraja u periodu od 1991. do 1999. godine. Na spisku aktivnosti ministra su i razgovori sa ambasadorima i inženjerima iz Turske, ali i čestitka za Novu godinu?!(K. B. - B. V.)

Savetnici na sve stranePrema podacima sa sajta Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Ugljanin ima čak devetoro savetnika, pomoćnika...- Esad Salihović je zamenik direktora Kancelarije, Bajram Omeragić je posebni savetnik, Jasmina Bahtijarević šef kabineta, Bahrija Kačar je pomoćnik direktora - Sektor za pravne, finansijske i opšte poslove. Tu je i Ifeta Radončić, pomoćnik direktora - Sektor za smanjenje siromaštva u nedovoljno razvijenim područjima, Edib Kajević je pomoćnik direktora - Sektor za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, Nina Mihajlović je šef protokola, Julijana Mojsilović Dežulović je PR i Damjan Ćuprić mlađi savetnik - navodi se na sajtu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track