STEFANOVIĆ: Slučaj Šarić mora se istražiti do kraja

Postoji konsenzus

STEFANOVIĆ: Slučaj Šarić mora se istražiti do kraja

Politika -
Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović naglasio je da će do kraja biti

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da veruje da će do kraja biti razjašnjeno da li je i ko sarađivao sa Darkom Šarićem, kao i da bi voleo da epilog tog slučaja bude u toku ove godine.

"Važno je da postoji neka vrsta konsenzusa da se ovaj slučaj razjasni do kraja, a kako smo kao građani obavešteni nema spora (Aleksandra) Vučića i (Ivice) Dačića i verujem da će obojica insistirati da se otrkrije ko je sarađivao sa Šarićem i njegovom grupom, ko ih je i da li upozoravao da treba da beže kada je trebalo da budu uhapšeni, ko je koristio njihov novac da privatizuje firme po Srbiji da upropaste našu provredu", rekao je Stefanović.

"Voleo bih da dobijemo epilog i odgovore na sva ta pitanja tokom ove godine", rekao je Stefanovoć i dodao da je važno da Srbija izgubi "oreol" da je zemlja koja štiti mafijaše i kriminalce i da konačno postane zemlja koja hoće da se bori protvi korupcije.

"Šta će se pokazati kao istina, videćemo, ne bih se mešao u istragu, važno je da istražni organi rade svoj posao, a da mi omogućimo pravosuđu da radi svoj posao", rekao je Stefanović.

On je naveo da SNS želi da se utvrde sve okolnosti i ko je sa kim sarađivao.

"I kao što se u slučaju Miroslava Miškovića pokazalo, videćete da će i slučaj Šarić biti istražen do kraja", rekao je Stefanović.

Borba protiv korupcije, kako je naglasio, ne postoji sama za sebe, već je ona preduslov i za razvoj ekonomije i privlačenje stranih investitora, koji su se, dodao je, nakon prvih koraka u toj borbi, počeli interesovati za ulaganje u Srbiju.

"Morate prvo da se izborite sa korovom da bi nešto dalje uradili", poručio je Stefanović, koji je naglasio da mu je drago da država pokazuje ozbiljnost u tom procesu.

"Drago mi je da država pokazuje ozbiljnost i da je pravosuđe nezavisno. Mi nismo postavili nijednog tužioca niti sudiju, niti vlasnike medija, isto je sve kao i pre izbora, ali se stvari ipak menjaju", smatra funkcioner SNS, koji je dodao i da podržava da se utvrde pravi vlasnici medija - ko stoji iza kog medija, čiji je kapital.Na pitanje da li postoje razlike između SNS i SPS po pitanju Beograda i promene vlasti u glavnom gradu, Stefanović je rekao da je suštinksa razlika između naprednjaka i socijalista to što je SPS uz sadašnju vlast u Beogradu, dok SNS želi suštinske promene za Beograđane.

"SPS podržava DS i Dragana Đilasa, a mi mislimo da vlast u Beogradu nije dovoljno dobra, da je sa jedne strane napravila ogromna zaduženja, dok sa druge imamo pad standarda Beograđana u kome i gradska vlast ima udela", rekao je Stefanović, koji je i predsednik beogradskog odbora SNS.

On je rekao da tu ima i korupcije, da se postavlja pitanje kako se koristi gradsko građevinsko zemljište i resursi Beograda, kao i šta je plan za razvoj grada.

"Plašim se da Beograd to nema, da ni gradonačelnik ni vlast nisu razmišljali kako da krenu napred...Razlikujemo se po pitanju politike, jer smtramao da Beograđani zaslužuju bolje", rekao je Stefanović i dodao da naprednjaci nisu oni "koji iz prikrajka čekaju da zauzmu nečije mesto, već se bore za Beograđane".

Na pitanje da li ima istine u spekulacijama da je napravljen dogovor sa DS da se ne menja vlast u Beogradu, Stefanović je odgovorio da ni sa kim nije napravljen nikakav dogovor i ponovio da SNS ne želi nešto nekome da uzme, već da menja ono što nije dobro.

On je rekao da je 2008. godine kada je pravljena gradska vlast "brutalno pokradena volja Beograđana", ali da naprednjaci ne žele da idu takvim putem.

Na pitanje da se i pored obećanja o departizaciji postavljaju partijski kadrovi, Stefanović je rekao da su u jednom delu sačuvani ljudi koji su se pokazali kao profesionalci i upitao da li je trebalo ostaviti one za koje postoje dokazi da su, u najmanju ruku svojom nesposobnošću, naškodili javnim preduzećima.

On je rekao i da nije zadovoljan svim što je urađeno, kao i da će sledeći korak biti i departizacija, ali da će to biti u trenutku kada Srbija bude oslobođena od korupcije, pa će moći lakše da diše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track