ROKFELER: Tadić odsedao samo u najluksuznijim hotelima!

Evo gde su otišli vaši milioni

ROKFELER: Tadić odsedao samo u najluksuznijim hotelima!

Politika -
Dok je bio predsednik, Tadić je bio gost u hotelu s najluksuznijim apartmanom na svetu, gde noćenje košta 40.000 evra

BEOGRAD - Ko da mu je tata Rokfeler.

Boris Tadić, bivši predsednik Srbije, tokom svog mandata odsedao je mahom u najskupljim svetskim hotelima, a kako Kurir ekskluzivno saznaje, nije odoleo ni luksuzu čuvenog „Kempinskog“ u Ženevi, gde noćenje košta i do neverovatnih 50.000 švajcarskih franaka, ili oko 40.196 evra!Troškovnik nekadašnjeg šefa države, do kojeg je došao naš list, pokazuje da je Tadić za poslednjih šest meseci 2011. godine samo za hotelski smeštaj iskeširao čak 9.232.736 dinara, što je oko 90.000 evra!- Tadić je uvek odsedao u najskupljim hotelima, i to ne samo on već i cela njegova svita, koja je nekad brojala i po više od deset članova - kaže izvor Kurira i dodaje: - Jednom je Tadić sa svojom delegacijom odseo u „Kempinskom“ u Ženevi, gde je noćenje papreno skupo, a bio je gost i u nadaleko poznatoj „Valdorf Astoriji“ u Njujorku.Noćenje u „Kempinskom“ kreće se od 300 pa do famoznih 40.196 evra, koliko košta noć u apartmanu „Ženeva“, jednom od najvećih i najskupljih apartmana na svetu, koji se prostire na čak 1.080 metara kvadratnih. Ima 11 soba, četiri kupatila, od kojih je jedno sa saunom, 22 TV aparata, a u cenu je uključen i privatni batler, kao i lični kuvar!

U hotelu „Valdorf Astorija“ noć košta od 319 do 10.000 dolara, koliko je i predsednički apartman. Hotel se nalazi na Park aveniji i jedan je od najluksuznijih na svetu. U predsedničkom apartmanu odsedali su mnogi predsednici i poznate ličnosti, koje su hotelu ostavljale na poklon razne stvari, od komada nameštaja do knjiga.

Predsednički apartman poseduje mermerni ulaz, veliku trpezariju, ogromno kupatilo u mermeru, veliku spavaću sobu i budoar svlačionicu.

DS: Tadić imao više obaveza od Nikolića

U DS tvrde da su naprednjaci izneli pogrešne podatke o Tadićevim troškovima, dodajući da su troškovi Nikolića manji jer on ima „manje međunarodnih obaveza od Tadića“.Na to su im iz SNS odbrusili da su samozaljubljeni i da nisu svesni da su izgubili izbore.- Ako DS misli da su susreti predsednika Nikolića s Angelom Merkel nevažni za Srbiju, to samo govori o politici DS, njihovoj ostrašćenosti i nemogućnosti da se pomire s tim da Tadić više nije predsednik Srbije, a da Nikolić odlično radi svoj posao - kažu u SNS.

Predsednički apartman  u Valdorf Astriji
Predsednički apartman u Valdorf Astriji

Valdorf Astorija- omiljeno mesto mnogih predsednika, svaki od njih ostavio neku sitnicu- mermerni ulaz u apartman- ogromna trpezarija za osam osoba- kuhinja- veliko kupatilo u mermeru- ogromna spavaća soba s garderoberom

Jedan od skromnijih hotela u kojem je Tadić odseo
Jedan od skromnijih hotela u kojem je Tadić odseo

Dnevna soba sa pogledom na Ženevsko jezero
Dnevna soba sa pogledom na Ženevsko jezero

Kempinski - apartman Ženeva

-površina 1.080 kvadrata-dva privatna lifta-11 soba - dve dnevne, tri velike spavaće- kuhinja- četiri kupatila, od čega jedno sa saunom- kancelarija- teretana- vrhunska tehnologija, 22 TV aparata- privatni batler, lični kuvar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track