Zoranovim putem: Živković predstavio Novu stranku

Promocija

Zoranovim putem: Živković predstavio Novu stranku

Politika -
Naš prvi cilj je da dođemo do 11.000 članova, da registujemo stanku i da se posle toga pripremamo za izbore", rekao je Zoran Živković, na skupu u Hotelu "Vojvodina", ocenivši da je ovo izborna godina

ZRENJANIN - Bivši premijer Srbije i funkcioner Demokratske stranke Zoran Živković rekao je u Zrenjaninu da je pokrenuo proces osnivanja Nove stranke, sa ciljem da, kako je rekao, na izborima krajem 2013. godine osvoji 10 odsto glasova.

Programski ciljevi Nove stranke, rekao je Živković, jesu nastavak prekinutog puta Zorana Đinđića, pre svega zapošljavanje dovođenjem stranih investitora s profitabilnim programima, kao i odlučna borba protiv korupcije, koju je započela nova Vlada Srbije.

Na pitanje sa kojim snagama će biti ostvareni ti ciljevi, Živković je odgovorio da će Nova stranka pretežno okupiti nove ljude, koji imaju šta da ponude biračima i sa energijom da to ostvare.

"Naš prvi cilj je da dođemo do 11.000 članova, da registujemo stanku i da se posle toga pripremamo za izbore", rekao je Živković, na skupu u Hotelu "Vojvodina", ocenivši da je ovo izborna godina.

On je kazao da je za protekla dva meseca preliminarnu pristupnicu popisalo 3.500 ljudi, i ocenio da je to još jedan dokaz da postoji potreba za Novom strankom, u trci sa vodećim parlamentarnim strankama.

U kampanji za animiranje proevropski orjentisanih građana, Nova stranka je do sada,kako je rekao, održala skupove u Nišu, Leskovcu, Subotici, Vranju, Požarevcu i Lazarevcu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track