Jeremić: Za neposlušne u DS smrtna kazna!

Jeremić: Za neposlušne u DS smrtna kazna!

Politika -
Mandat u Skupštini sam pošteno zaradio i ne bih da se kockam sa tim poverenjem. Da li je u novoj DS jedina predviđena kazna smrt, to jest izbacivanje iz stranke ukoliko se ne slažete sa nekom odlukom

BEOGRAD - Mandat u Skupštini pošteno sam zaradio i ne bih da se kockam sa poverenjem građana zbog neke odluke za koju smatram da nije u skladu sa Ustavom i zakonom, rekao je Vuk Jeremić, predsednik Generalne skupštine UN i poslanik DS i dodao da ne misli da radi pogrešnu stvar, ali i dodaje da se nameće pitanje da li je u novoj Demokratskoj stranci jedina predviđena kazna "smrt, to jest izbacivanje iz stranke ukoliko se ne slažete sa nekom odlukom rukovodstva".- Danas sam doputovao u Beograd zarad raznih sastanaka, ne samo onih vezanih za DS, ali ću imati i sastanak sa vrhom stranke - rekao je Jeremić za RTS i dodao da taj sastanak nije bilo lako organizovati, jer je, kako ističe, pre samo nekoliko sati Đilas pristao. Dodao je da nema plan da prelazi u drugu niti da pravi svoju partiju.- Jako bi mi teško palo ako bi me novo rukovodstvo izbacilo iz DS-a i nadam se rešenju koje neće kršiti ničija uverenja. Lakše sam organizovao sa Obamom ili nekim drugim svetskim zvaničnicima sastanke, ali spreman sam za dogovore, i da nađemo rešenje, ali na ultimatume ne reagujem baš najbolje. Mislim da sam mandat u Skupštini pošteno zaradio i ne bih da se kockam sa tim poverenjem građana zbog neke odluke za koju smatram da nije u skladu sa Ustavom i zakonom, poručuje predsednik Generalne skupštine UN.

Jeremić veruje da je moguće istovremeno uživati u "Maršu na Drini", spremati prase za Božić, "prevrtati stolove" zbog pobede Novaka Đokovića i istovremeno predsedavati Generalnom skupštinom UN. Jeremić se tim rečima osvrnuo na svoje "tvitove" koji su izazivali različite reakcije i, podsetivši da se "i papa priključio zajednici tviteraša", naglasio da smatra da bi svako trebalo da se predstavlja "bez šminkanja, onakakav kakav jeste" - što on i čini. Jeremić, koji je i predsednik Teniskog saveza Srbije, ipak je naglasio da nije zaista "prevrtao stolove" u Adis Abebi zbog pobede Novaka Đokovića - već da je to bila "stilska figura" i da se "šalio, ali neki nisu shvatili", iako je tačno da je najglasnije navijao.

Osvrćući se na koncert "Viva Voksa" koji je Srbija organizovala u holu UN povodom Srpske nove godine, Jeremić je primetio da je "ceo sistem UN dva dana u pozitivnom smislu brujao o tom koncertu", pošto su uz "Marš na Drinu" svi lupali nogama i pozdravili izvođenje ovacijama, a da su posle dva dana "profesionalna lobistička udruženja", koja se između ostalog zalažu za ukidanje Republike Srpske, "pokušala da obesmisle i unize veliki kulturni događaj" pričom o neprikladnosti te koračnice zbog dešavanja iz devedesetih.

"Ja sam na ovu funkciju izabran, nisam čovek bez domovine i identiteta. Činjenica da smo pobedili u Generalnoj skupštini UN daje nam pravo da organizujemo kulturne manifestacije u holu UN, a jednu smo posvetili predstavljanju novog lica moderne Srbije. Viva vox su personifikacija tog duha… Marš na Drinu simbol je naše prošlosti na koju možemo da budemo ponosni", zaključio je. Jeremić je dodao da je organizovanje tog koncerta poreske obveznike Srbije ukupno koštalo 9.000 dolara, iz budžeta koji je predviđen za predsedavanje u GS UN.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track