DS tera Petrovića i Jeremića
Foto: Printskrin

DS tera Petrovića i Jeremića

Politika -
Svako ko ne želi da poštuje odluku Glavnog odbora neće biti član DS, rekao je predsednik DS Dragan Đilas

BEOGRAD - Izvršni odbor Demokratske stranke nastaviće danas da razmatra slučaj bivših ministara, Dušana Petrovića i Vuka Jeremića, zbog njihovog odbijanja da vrate poslaničke mandate.

Za danas je najavljen i sastanak Vuka Jeremića sa predsednikom DS-a Draganom Đilasom. Lider DS je ranije rekao da će pokušati da ubedi Jeremića da vrati mandat poslanika kako ne bi bio isključen iz stranke.

"Svako ko ne želi da poštuje odluku Glavnog odbora neće biti član DS.

Razgovaraću sa Vukom Jeremićem i pokušaću da ga ubedim da poštuje odluku Glavnog odbora da bi nastavili da sarađujemo, a odgovor (bivšeg ministra Dušana) Petrovića već znam", rekao je Đilas.

Jeremić je u sredu rekao da je spreman na razuman razgovor sa Đilasom, ali da ne prihvata ultimatume, kao i da je poslanički mandat zaslužio.

I Jeremić i Petrović kažu da uprkos tome što ne poštuju odluku Glavnog odbora stranke o vraćanju mandata ne žele da napuste DS i negiraju navode da prave nove stranke.

Izvršni odbor DS ima 64 člana. Očekuje se da Petrović i Jeremić stranačkim funkcionerima koji su članovi odbora iznesu svoje stavove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track