Jeremić: Razmisliću o pozivu za vraćanje mandata
Foto: Printskrin

Posle sastanka sa Đilasom

Jeremić: Razmisliću o pozivu za vraćanje mandata

Politika -
Uručen mi je poziv za izjašnjavanje pred Izvršnim odborom. Taj ću poziv proučiti i nemam nikakav problem da poštujem proceduru, rekao Jeremić

BEOGRAD - Predsednik Generalne skupštine UN i funkcioner Demokratske stranke Vuk Jeremić izjavio je posle sastanka sa liderom DS Draganom Đilasom, da će proučiti poziv da se pred Izvršnim odborom stranke izjasni o vraćanju poslaničkog mandata.

"Sadržaj tih razgovora je unutarstranačko pitanje DS i ne bi bilo primereno da ga delim sa javnošću. Uručen mi je poziv za izjašnjavanje pred Izvršnim odborom. Taj ću poziv proučiti i nemam nikakav problem da poštujem proceduru", rekao je Jeremić posle sastanka. Lider DS ranije je rekao da će na sastanku pokušati da ubedi Jeremića da vrati mandat poslanika da u protivnom ne bi bio isključen iz stranke.

Sastanak Jerimića s funkcionerima DS trajao je dva sata, a za 17 časova zakazana je sednica Izvršnog odbora te stranke na kojem će se razmatrati slučaj Jermića i funkcionera DS Dušana Petrovića zbog njihove odluke da odbiju da vrate poslaničke mandate. I Jeremić i Petrović kažu da, uprkos tome što ne poštuju zahtev Glavnog odbora za vraćanje mandata, ne žele da napuste DS i negiraju tvrdnje da će napraviti nove stranke. Izvršni odbor DS ima 64 člana. Očekuje se da im Petrović i Jeremić iznesu stavove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track