Petrović: Đilas uklanja sve koji drugačije misle!

Čišćenje

Petrović: Đilas uklanja sve koji drugačije misle!

Politika -
Reći ću šta imam i o politici, jer ovo je politički proces, rekao poslanik DS

BEOGRAD - Poslanik Demokratske stranke Dušan Petrović izjavio je da je predlog lidera DS-a Dragana Đilasa za njegovo isključenje iz stranke nipodaštavanje pravnog poretka i politički proces koji se vodi protiv ljudi koji drugačije misle.

"Predlog za moje isključenje iz DS-a je potpuno neutemeljen u pravnom sistemu kojem živimo, suprotan je Zakonu o izboru narodnih poslanika, Ustavu i međunardonim standardima i to je veliki problem za DS", rekao je Petrović novinarima neposredno pre početka sednice Izvršnog odbora stranke na kojoj će biti reči o njegovoj disciplinskoj odgovornosti.

Petrović je precizirao da će izneti svoju odbranu zajedno sa pravnim timom koji čine Nebojša Zelenović, Miodrag Ćirić i Boško Ristić. "Reći ću šta imam i o politici, jer ovo je politički proces. Đilas hoće da ukloni iz DS-a sve ljude koji drugačije misle a za koje pretpostavlja da bi bili opasni u trenutku kada se otvori pitanje uspešnosti stranke", rekao je on. Na pitanje kakvu odluku Izvršnog odbora očekuje, Petrović je rekao da svako u odboru ima svoje ime i prezime i da će oni glasati po svojoj savesti. "Postoje imena i prezimena u odboru. Svako će glasati po svojoj savesti i upisati se u istoriju", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track