Drašković: Rade Marković biće pušten za tri godine!

Zaštićeni svedok

Drašković: Rade Marković biće pušten za tri godine!

Politika -
Od momenta hapšenja bivšeg šefa državne bezbednosti, bez obzira na to ko je sve od tada bio na vlasti, gradi se strategija kako da on izađe na slobodu, kaže lider SPO

NOVI SAD - Istraga o ubistvu novinara biće oslonjena na svedočenje Radeta Markovića, osuđenog na 40 godina zatvora za zločin na Ibarskoj magistrali i ubistvo Ivana Stambolića, izjavio je lider SPO-a Vuk Drašković. Drašković kaže da će se Marković, koji je već 12 godina u zatvoru, za tri godine naći na slobodi!

"Od momenta hapšenja Radeta Markovića, bivšeg šefa državne bezbednosti, bez obzira na to ko je sve od tada bio na vlasti, gradi se strategija kako da on izađe na slobodu", tvrdi Vuk Drašković i dodaje da je u funkciji oslobađanja Markovića izmenjen čak i Zakonik o krivičnom postupku u delu koji se odnosi na to ko može dobiti status zaštićenog svedoka."Imam pouzdane informacije da je dogovor sa njim već sklopljen i da mu je bolo rečeno - ti ćeš kazati ko je odgovoran za ubistvo Slavka Ćuruvije, ko je vrhovni nalagodavac, i pošto si u zatvoru već 12 godina, bićeš još tri i bićeš na slobodi", kazao je Drašković za RTV i dodao je prema njegovim saznanjima Marković dogovor sklopio sa ljudima iz vlasti!Lider SPO nije želeo da otkrije izvor ove informacije. Drašković je kritikovao i Formiranje komisije za rasvetljavanje nerazjašnjenih ubistava novinara u Srbiji, smatrajući da postoji dovoljno dokaza i da je tužilaštvo do sada već trebalo da podigne optužnicu. On je demantovao i napise da će biti ambasador nazvavši ih medijskim spekulacijama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track