DIKTATURA U DS: Petrović isključen, Pajtić odbranio Jeremića!

Đilas zavodi diktaturu

DIKTATURA U DS: Petrović isključen, Pajtić odbranio Jeremića!

Politika -
Odlukom Izvršnog odbora DS Dušan Petrović juče isključen iz te stranke, dok je zaslugom zamenika predsednika Bojana Pajtića odložena odluka o sudbini Vuka Jeremića

BEOGRAD - Ostao sam sam...Odlukom IO DS Dušan Petrović je juče isključen iz te stranke, dok je zaslugom zamenika predsednika Bojana Pajtića odložena odluka o sudbini Vuka Jeremića. Na sastanku Dragana Đilasa sa Pajtićem i Jeremićem koji je prethodio sednici IO Đilas je insistirao da predsednik GS UN bude isključen iz stranke, a Jeremić je uzvratio da mandat neće da vrati.- Nije bilo teških reči i povišenih tonova. Pajtić se založio da bude pronađen model da ostane u stranci. On je rekao da bi izbacivanje Jeremića bio gubitak za DS, da to ne bi naišlo na odobravanje članstva, ali ni javnosti pošto istraživanja pokazuju da je Jeremić popularan - navodi izvor Kurira iz vrha DS.Inače, Jeremićeva strategija bila je kupovina vremena.- Rekao je Đilasu da je tek u četvrtak u 14 sati dobio poziv za sednicu IO, zakazanu za 17 časova, i da on ne može za to vreme da pripremi odbranu. Naglasio je da procedura nalaže da je neophodno da prođe sedam dana od uručenja poziva do iznošenja odbrane. Tu se Đilas razbesneo jer ga je Vuk praktično zeznuo - navodi naš izvor.Đilas je ostao bez reči, prvi je napustio sedište u Krunskoj ne želeći da iznosi detalje razgovora, dok je Jeremić rekao da ostaje član DS.- Sadržaj razgovora sa Đilasom i još nekoliko funkcionera DS unutrašnje je pitanje stranke i bilo bi neprimereno da ga iznosim u javnost. Dobio sam poziv da vratim poslanički mandat i ja ću taj poziv podrobno proučiti, nemam nikakav problem da poštujem proceduru - rekao je Jeremić.Veče posle sastanka Jeremić se opustio na večeri s prijateljima u restoranu „Reka“ na Zemunskom keju, gde su ga zabavljali muzičari. Bio je vidno raspoložen, čak je i čestitao rođendan devojci koja je slavila u tom restoranu. Na pitanje šta se to desilo na sednici Izvršnog odbora DS, novinarki Kurira je kroz osmeh samo kratko odgovorio: „Ma, ništa posebno“.

Jeremić nije skidao osmeh s lica ni posle sastanka, ni u kafani
Jeremić nije skidao osmeh s lica ni posle sastanka, ni u kafani

Đilas u besu prvi napustio sedište stranke
Đilas u besu prvi napustio sedište stranke

Petrović: Đilas je kao MiloševićDušan Petrović je posle sednice IO rekao da ostaje član DS i da poslanički mandat neće vratiti.- Nastaviću da se borim. Borio sam se protiv režima Slobodana Miloševića, borio sam se sve vreme otkako sam u politici, videćemo se mi svakako još. Odluka IO je prvostepena, imam pravo žalbe Statutarnoj komisiji. Loše je ako budu postupili po Đilasovom zakonu - kazao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track