Miki Rakić ucenjivao Ivicu Dačića?!

Dani odluke za opstanak Vlade Srbije

Miki Rakić ucenjivao Ivicu Dačića?!

Politika -
Rakić danima tvrdi da ima dokaze za „susret visokih funkcionera s klanom Darka Šarića“, a pitanje je zašto je o tome ćutao pet godina

BEOGRAD - Dosta je bilo!

Vrh Socijalističke partije Srbije ogorčen je zbog svakodnevnih ucena i medijskih napada na premijera Ivicu Dačića i SPS, iza kojih, kako tvrde u toj stranci, stoji potpredsednik Demokratske stranke Miodrag Rakić, inače bivši predsednik Biroa za koordinaciju tajnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, ali i lider DS Dragan Đilas.

Montirali afereKako Kurir saznaje od izvora iz vrha SPS, demokrate su, zloupotrebljavajući mehanizme državne bezbednosti iz doba dok su vladale Srbijom i kontrolisale tajne službe, namontirale susrete predsednika SPS Ivice Dačića s određenim ljudima da bi ih posle iskoristili kao sredstvo ucene.- Dvojica čelnika DS od medija koji su pod njihovom kontrolom zatražili su da neprestano bombarduju javnost napisima o Dačiću, a istovremeno pokušali da prikažu kako je SNS, a ne DS, taj koji napada SPS. Bilo je dosta, sad su zaista preterali. Đilas i Rakić zloupotrebili su i nas i državni aparat. Prvo su namontirali Ivicu (premijera Ivicu Dačića, prim. aut.) da bi ga time posle ucenjivali. Ucenjivali su nas sve vreme time i pretili nam kad smo prošle godine odlučili da napravimo vladu sa SNS. Tada nismo popustili pod njihovim pritiscima, nećemo ni sad - kaže za Kurir izvor iz vrha SPS.Ćutao pet godinaPodsetimo, Rakić je nedavno u intervjuu Novom magazinu ispričao da postoje dokazi o kontaktima visokih funkcionera MUP s klanom narko-bosa Darka Šarića tokom 2008. i 2009. godine. Nameće se, međutim, pitanje zašto je Rakić ćutao o tome pet godina, zašto ništa nije preuzeo. Pitanje je i zašto o saznanjima o kriminalnim grupama tada nije informisao ministra policije i prvog potpredsednika Vlade Ivicu Dačića.

Dačića pokušale da kriminalizuju demokrate
Dačića pokušale da kriminalizuju demokrate

Dačić će istražiti afere DSDačić je, kako saznaje Kurir, odlučio do kraja da istraži sve korupcionaške afere koje vodeći ljudi DS pokušavaju da zaustave. Prema našim informacijama, vrh SPS je zbog medijske kampanje koju Đilas i Rakić vode protiv njih odlučio da prekine sve oblike saradnje s DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track