Miki Rakić: Ivice, ako uđeš u vladu sa SNS, hapsimo te!
Foto: Nemanja Pancic

Ekskluzivno Kako je DS ucenama sastavljao vladu

Miki Rakić: Ivice, ako uđeš u vladu sa SNS, hapsimo te!

Politika -
Miodrag Rakić, potpredsednik DS, nakon prošlogodišnjih izbora pokušavao da pritisne Dačića da napravi vlast s demokratama

BEOGRAD - DB metode.Miodrag Rakić, potpredsednik DS i bivši predsednik Biroa za koordinaciju tajnih službi i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost, u toku pregovora o formiranju vlade posle prošlogodišnjih izbora ucenjivao je lidera SPS Ivicu Dačića kako bi ga sprečio da uđe u vlast sa SNS, saznaje Kurir.- Rakić je kontrolisao bukvalno sve i, zloupotrebljavajući mehanizme državne bezbednosti i službi iz doba dok je DS vladao Srbijom, montirao je svakakve priče. Tako je i u jeku pregovora o formiranju vlade ucenjivao Ivicu da ni po koju cenu ne pravi vladu sa SNS. Koristio je razna sredstva, čak mu je i pretio da će biti uhapšen zbog nekih podataka o kontaktima s navodno sumnjivim osobama - navodi izvor Kurira.Rakić je bio glavni pregovarač u ime DS, kao čovek od najvećeg poverenja Borisa Tadića, koji je bio kandidat demokrata za premijera. Dačić, međutim, kako ističe naš sagovornik, nije popustio pred Rakićevim ucenama, ali je skandalozno da čovek koji je bio šef Biroa za koordinaciju tajnih službi zloupotrebljava svoj položaj za političke obračune.- Takođe, Rakić je koristio svoj položaj da zataška sve afere čiji su akteri članovi DS. Osim nastavka te prakse, demokratama je bio cilj da pošto-poto formiraju vladu, kako bi zadržali poluge vlasti i funkcije u javnim preduzećima, kao i ekonomsku moć i kontrolu tržišta - navodi naš izvor.Kako je Kurir već pisao, aktuelni vrh DS s Draganom Đilasom na čelu želi vanredne izbore i po svaku cenu bi da budu deo nove vlade. Cilj je da se zaustave sve istrage koje su državni organi pokrenuli protiv čelnika DS Đilasa zbog afera, sumnjivih poslova i milionskih malverzacija, o kojima je i naš list pisao.

Rakić je kontrolisao sve tajne službe
Rakić je kontrolisao sve tajne službe

Rakić zanemeo

Miodrag Rakić juče nije želeo da govori o svojoj ulozi posle prošlogodišnjih izbora i tokom pregovora o formiranju vlade. Na pozive Kurira i pitanja prosleđena SMS nije odgovarao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track