Dačić: Puna podrška SAD Vladi Srbije

Premijer u Vašingtonu

Dačić: Puna podrška SAD Vladi Srbije

Politika -
On je naveo da je od svih kongresmena dobio apsolutnu podršku za Vladu Srbije i državno rukovodstvo i put koji Srbiju vraća u red cenjenih zemalja u svetu, jer će Srbija jedino tako moći da svoje legitimne interese brani na mnogo bolji način

BEOGRAD - SAD pružaju punu podršku evropskom putu Srbije i pozitivno ocenjuju reforme i nastojanja Vlade Srbije da dijalogom i mirnim putem dođe do pravednog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji, preneli su američki kongresmeni premijeru Srbije Ivici Dačiću.

Dačić je u Vašingtonu, kako piše u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima, razgovarao sa kongresmenima Robertom Aderholtom, Eliotom Ejndželom, Danom Rorabekerom i Tedom Poom.

"Tokom razgovora je ocenjeno da SAD pružaju punu podršku evropskom putu Srbije. SAD, kako je rečeno, pozitivno ocenjuju reforme u Srbiji i nastojanja Vlade Republike Srbije da dijalogom između Beograda i Prištine i mirnim putem dođe do pravednog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju.

Dačić je naveo da je cilj sastanka sa kongresmenima bio da se upoznaju sa političkom platformom Vlade Srbije i prioritetima, pre svega na području evrointegracija i nastojanja pronalaska pravednog rešenja za probleme na Kosovu i Metohiji.

"Vlada Srbije čini sve da obezbedi bolji život građana, privuče strane investicije i uspostavi što bolje odnose u regionu", istakao je Dačić.

On je naveo da je od svih kongresmena dobio apsolutnu podršku za Vladu Srbije i državno rukovodstvo i put koji Srbiju vraća u red cenjenih zemalja u svetu, jer će Srbija jedino tako moći da svoje legitimne interese brani na mnogo bolji način.

"SAD su obećale punu podršku Srbiji u procesu evrointegracija. Takođe, verujem da će nakon ovih razgovora biti povećan priliv američkih investicija u Srbiju", izjavio je Dačić, koji će se sresti sa direktorima FBI i DEA.

Dačić je započeo posetu Vašingtonu, tokom koje će imati niz značajnih susreta sa predstavnicima američke administracije i bezbednosnog sektora.

Predsednik srpske vlade će u četvrtak prisustvovati Molitvenom doručku na kome će počasni gost i govornik biti američki predsednik Barak Obama.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track