Simić: Srbija bliže datumu pregovora sa EU

Posle sastanka u Briselu

Simić: Srbija bliže datumu pregovora sa EU

Politika -
Simić je naveo da je susret Nikolića i Jahjage prošao očekivano uz iznošenje suprotnih stavova i različitim interpretacijama, ali da je najvažnije kako će susret biti interpretiran u kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton

BEOGRAD - Susret predsednika Srbije Tomislava Nikolića i predsednice Kosova Atifete Jahjage u Briselu približio je Srbiju dobijanju datuma za pregovore sa EU, izjavio je analitičar Predrag Simić, ali je naglasio da takvi susreti nose i rizik jer se tretiraju kao de fakto priznanje Kosova.

"To će nas pratiti i kada se razmene oficiri za vezu, jer će kosovski oficiri za vezu sebe predstavljati kao diplomate u punom kapacitetu i ambasadore", rekao je Simić.

Simić je naveo da je susret Nikolića i Jahjage prošao očekivano uz iznošenje suprotnih stavova i različitim interpretacijama.

"Za Beograd je to bio radni susret, a za Prištinu sastanak predsednika dve susedne zemlje. Očekujem da će to biti na naslovnim stranama kosovskih novina - susret predsednika dve susedne zemlje", rekao je Simić.

Simić je istakao da je, međutim, najvažnije kako će susret biti interpretiran u kabinetu visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, i ocenio da takvi susreti približavaju Srbiju odluci o datumu za početak pregovora sa EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track