Mićunović: Bio sam protiv da Petrović i Jeremić vrate mandate

Nadglasan

Mićunović: Bio sam protiv da Petrović i Jeremić vrate mandate

Politika -
Ukinute su blanko ostavke kojima su stranke i politički lideri bili vlasnici mandata

BEOGRAD - Predsednik političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović izjavio je jutros da nije oduševljen odlukom te stranke da članovi DS Dušan Petrović i Vuk Jeremić vrate svoje poslaničke mandate, da je glasao protiv toga, ali da je bio nadglasan.

Mićunović je rekao da je protiv odluke o vraćanju poslaničkih mandata stranci zbog principijelnih, ustavnih i zakonskih razloga.

"Ukinute su blanko ostavke kojima su stranke i politički lideri bili vlasnici mandata. Venecijanska komisija je sugerisala da taj zakon mora da se menja i vrlo je jasno rečeno da nijedna organizacija ne može da ograniči poslanika", objasnio je Mićunović.

On je dodao da je zahtev DS-a bio "sudar partijske discipline i ustavnih prava".

"Uvek sam na strani Ustava i modernih rešenja u Evropi i nije tajna da sam glasao protiv takvih odluka, ali nažalost bio sam u manjini", rekao je Mićunović.

Predsednik političkog saveta DS je podsetio je da je često kritikovao odluke koje je donosio Vuk Jeremić, ali je istakao da je slučaj oduzimanja mandata kao i isključenje Dušana Petrovića iz stranke moglo da se reši uz više strpljenja i debate.

http://www.youtube.com/watch?v=YgDQMGn6tg8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track