DRŽAVNI VRH: Tražićemo objedinjavanje srpskih opština na Kosovu

Odlučili

DRŽAVNI VRH: Tražićemo objedinjavanje srpskih opština na Kosovu

Politika -
Vučić, Nikolić i Dačić dogovorili se koje će stavove o integracijama i Kosovu Srbija izneti sledeće nedelje u Berlinu i Briselu

BEOGRAD - Jedinstveno.Srbija će u sledeću rundu pregovora s Prištinom ući sa zahtevom za uspostavljanje zajednice opština koja bi Srbima na području KiM omogućila da uživaju onakav stepen prava kakav dolikuje građanima Evrope u 21. veku, odlučeno je na sastanku državnog vrha u Predsedništvu Srbije.Postignut je jedinstven stav državnog vrha u vezi sa svim važnim pitanjima koja će biti otvorena u Briselu, a ovo je za Kurir potvrdio i premijer Dačić, koji je rekao da nije bilo nikakvih razmimoilaženja.- Postigli smo jedinstven stav o svim pitanjima - kratko je rekao premijer.Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić rekao je da je državni vrh usaglasio stavove pred sledeću rundu pregovora Beograda i Prištine. On je rekao da je Srbija spremna na kompromise, ali da državni vrh očekuje i da će druga strana pokazati minimum spremnosti na tako nešto.Sastanku su prisustvovali predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, vicepremijer Aleksandar Vučić, ministar inostranih poslova Ivan Mrkić, ministarka za regionalni razvoj Verica Kalanović i direktor Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Nikolić i Dačić sa Irinejom Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i patrijarh SPS Irinej saglasili su se juče da je jedinstvo domaće javnosti potrebno za rešavanje svih pitanja od nacionalnog interesa. Irinej je u Palati Srbija razgovarao s Nikolićem i premijerom Ivicom Dačićem, a u delegaciji SPC bili su i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, vladika bački Irinej i vladika raško-prizrenski Teodosije.

Kacin: Slavićete do letaReforme u Srbiji odvijaju se u pozitivnom smeru, a napredak ubrzava proces evropskih integracija, ocenili su juče premijer Ivica Dačić i Jelko Kacin. Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju rekao je juče posle sastanka i da je datum pregovora sa EU nadohvat ruke, te da će Srbija slaviti do leta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track