SNS: Lajtmotiv DS su pljačka, otimačina, ortačka pogađanja, tenderi...

Rat saopštenjima

SNS: Lajtmotiv DS su pljačka, otimačina, ortačka pogađanja, tenderi...

Politika -
Prema oceni naprednjaka, politiku čiji su lajtmotiv bile pljačkaške privatizacije, otimačine državnog novca, namešteni tenderi, ortačka pogađanja, vodila je upravo Demokratska stranka

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je večeras, komentarišući reagovanje Demokratske stranke na kritike koje su naprednjaci prethodno uputili demokratama, da DS "najviše boli istina"- da nije SNS ta koja je proteklih 12 godina vodila "katastrofalnu politiku koja je opustošila zemlju, razorila institucije i osiromašila građane".

"Pozivamo demokrate da ne manipulišu više istinom, da se ne sakrivaju iza bednih pokušaja izvrtanja činjenica i da prestanu boljima od sebe da drže lekcije o evropskim vrednostima, koje su obesmislili svojim postupcima, i privlačenju stranih investicija, koje su tokom vladavine DS našle mesto samo u džepovima njihovih funkcionera", navodi SNS.

Prema oceni SNS-a, politiku čiji su lajtmotiv bile pljačkaške privatizacije, otimačine državnog novca, namešteni tenderi, ortačka pogađanja, vodila je upravo Demokratska stranka."O odnosu građana prema demokratama najbolje će reći rezultati narednih izbora, kad god oni bili održani, jer je svakome u ovoj zemlji jasno da je Srbija sa SNS-om i njenim predsednikom Aleksandrom Vučićem, konačno dobila čestite ljude koji se odgovorno i domaćinski odnose prema svojoj državi",saopštili su naprednjaci.

Kako je navedeno u saopštenju, SNS je snažno posvećena oporavku Srbije, vraćanju dostojanstva građanima, uspostavljanju pravnog sistema, izgradnji jakih institucija i ekonomskom prosperitetu. "Na tom putu nas niko nikada neće zaustaviti, jer smo tu da bismo uradili nešto za ovu zemlju, za razliku od demokrata, koji su radili samo za dobrobit svojih uskostranačkih interesa", dodaje se u saopštenju.

Povod za "rat saopštenjima" dve stranke bilo je današnje gostovanje predsednika DS Dragana Đilasa u emisiji "Stav Srbije" na TV Prva, gde je kritikovao rad vlade u oblasti ekonomije, ocenjujući da ona nema ekonomsku politiku i upitao šta ostaje od rada vlade kada se skloni borba protiv kriminala i korupcije. Oglasila se zatim SNS, koja je navela da je poslednji pokušaj Đilasa "da nešto smisleno kaže građanima, jednako bezuspešan koliko i sve čega se on dohvati" i da se Srbija "budi iz noćne more vladavine Demokratske stranke i njihovog bezdušnog upropašćivanja zemlje" a da je zemlja, zahvaljujući lideru SNS Aleksandru Vučiću, na pravom putu izgradnje jake i poštene Srbije.

To je bio povod za saopštenje DS-a koja je navela da "rečnik koji SNS koristi u svom poslednjem saopštenju, kao i atmosfera koju kreira, nisu ništa novo kada su u pitanju pojedinci iz ove stranke, koji očigledno ne napuštaju navike koje su stekli kao učenici Vojislava Šešelja". DS je još u devedesetim godinama navikla na to da posle svake argumentovane kritike vlasti slede najgrublji napadi i diskreditacija, a to je, očigledno način na koji SNS ne prestaje da funkcioniše, navodi se u saopštenju.

DS smatra da građani Srbije znaju da nije dovoljno promeniti ime stranke i deklarativno se zalagati za priključenje Evropskoj uniji da bi se izgradila moderna i stabilna država koja će svim građanima garantovati bolji život i ravnopravnost. "Suština evropskih integracija nije puko ispunjavanje tehničkih zahteva koje EU pred Srbiju postavlja. Mnogo više od toga, ona je u poštovanju evropskih vrednosti, a SNS svaki dan šalje građanima poruku da na to nije spremna", navode demokrate.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja