ĐILASOKRATIJA: Petrović otcepio poslanički klub DS!

ĐILASOKRATIJA: Petrović otcepio poslanički klub DS!

Politika -
DS napuštaju Boško Ristić, Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić. Uz Petrovića i Milovan Marković i Sanja Čeković

BEOGRAD - Đilasokratija.Poslanik Dušan Petrović, koji je juče formalno isključen iz DS odlukom Statutarne komisije, počeo je formiranje svog poslaničnog kluba u Skupštini Srbije, a prema prvim najavama, njemu će se pridružiti još nekoliko poslanika DS.

- Počeću razgovore sa poslanicima koji imaju želju da sarađuju na sprovođenju politike decentralizacije - rekao je Petrović, ali nije precizirao o kojim se poslanicima radi.Uz Petrovića, u novom poslaničkom klubu naći će se i poslanici Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić, kao i Boško Ristić, a prema nezvaničnim najavama, i Milovan Marković.

- Napuštam DS, a od ponedeljka se aktivno uključujem u formiranje poslaničkog kluba - rekao je Ristić.Đidić i Zelenović takođe su potvrdili da će vratili članske karte DS. Njima će se pridružiti i Sanja Čeković, poslanica Izvornog SPO. Ona je rekla i da će početkom naredne sedmice biti poznato da li će taj klub činiti vise od pet članova, koliko je obavezno da bi se formirao klub.

- Sudeći po reakcijama onih sa kojima je Petrović razgovarao, skoro je sigurno da će biti više od pet poslanika, ali ipak treba sačekati - rekla je Čeković.Petrović je rekao da se neće suditi sa bivšom strankom, mada poštuje odluku Vuka Jeremića koji se žalio Ustavnom sudu.

- Nisam ja otišao od DS, već je DS otišao od sebe - zaključio je Petrović i dodao da veruje da će se jednog dana „ponovo negde sresti sa DS, kada na njegovom čelu ne bude Đilas“.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track