Najnovije vesti

ĐILASOKRATIJA: Petrović otcepio poslanički klub DS!

ĐILASOKRATIJA: Petrović otcepio poslanički klub DS!

Politika
20:18h
DS napuštaju Boško Ristić, Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić. Uz Petrovića i Milovan Marković i Sanja Čeković

BEOGRAD - Đilasokratija.Poslanik Dušan Petrović, koji je juče formalno isključen iz DS odlukom Statutarne komisije, počeo je formiranje svog poslaničnog kluba u Skupštini Srbije, a prema prvim najavama, njemu će se pridružiti još nekoliko poslanika DS.

- Počeću razgovore sa poslanicima koji imaju želju da sarađuju na sprovođenju politike decentralizacije - rekao je Petrović, ali nije precizirao o kojim se poslanicima radi.Uz Petrovića, u novom poslaničkom klubu naći će se i poslanici Nebojša Zelenović i Miodrag Đidić, kao i Boško Ristić, a prema nezvaničnim najavama, i Milovan Marković.

- Napuštam DS, a od ponedeljka se aktivno uključujem u formiranje poslaničkog kluba - rekao je Ristić.Đidić i Zelenović takođe su potvrdili da će vratili članske karte DS. Njima će se pridružiti i Sanja Čeković, poslanica Izvornog SPO. Ona je rekla i da će početkom naredne sedmice biti poznato da li će taj klub činiti vise od pet članova, koliko je obavezno da bi se formirao klub.

- Sudeći po reakcijama onih sa kojima je Petrović razgovarao, skoro je sigurno da će biti više od pet poslanika, ali ipak treba sačekati - rekla je Čeković.Petrović je rekao da se neće suditi sa bivšom strankom, mada poštuje odluku Vuka Jeremića koji se žalio Ustavnom sudu.

- Nisam ja otišao od DS, već je DS otišao od sebe - zaključio je Petrović i dodao da veruje da će se jednog dana „ponovo negde sresti sa DS, kada na njegovom čelu ne bude Đilas“.(M. M.)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...