Nikolić prijavio audi A6, Dačić devize, a Dinkić fiću
Foto: TANJUG

Imovinske karte

Nikolić prijavio audi A6, Dačić devize, a Dinkić fiću

Politika -
Više ne izdajem lokal koji je godinama bio pod rentom i zato sam podneo izveštaj", rekao je ministar Ilić, u čijem kartonu piše da ima nekoliko njiva, voćnjaka, kuća i poslovnih objekata

BEOGRAD - Promene u imovinskim kartama do sada je prijavilo 2.000 funkcionera, među kojima su predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i tri ministra, kao i lider Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas i predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović.

Nikolić je dobio na poklon "audi" A6, Dačić je uvećao imetak za devizne dnevnice, dok je ministar privrede Mlađan Dinkić bogatiji za "fijat 500L".

Promenu u imovini prijavili su i ministri Velimir Ilić i Milutin Mrkonjić, ali njima su prihodi smanjeni. "Više ne izdajem lokal koji je godinama bio pod rentom i zato sam podneo izveštaj", rekao je Ilić, u čijem kartonu piše da ima nekoliko njiva, voćnjaka, kuća i poslovnih objekata koje je, kako navodi, u najvećoj meri stekao nasledstvom.

Ministar Mrkonjić naveo je da više ne prima naknade za članstvo u Upravnom odboru Direktorata za civilno vazduhoplovstvo. On i dalje nema kola, stan i ušteđevinu.

Ni imovinske karte lidera DS-a Dragana Đilasa nije više isti. U odnosu na izveštaj iz juna prošle godine, sada nema udeo u firmi MDI internacional. Piše da poseduje četvrtinu akcija u "Multikom grupi" čija je nominalna vrednost 56,1 milion dinara. Platu gradonačelnika od 116.109 dinara daje u humanitarne svrhe, ima stan od 90 kvadrata i vozi "sab" iz 2003. godine i BMV star šest godina.

I kod lidera LDP Čedomira Jovanovića, piše list, uočljive su veće promene u odnosu na prijavu koju je podneo u junu. U međuvremenu je u nasledstvo dobio obradivu zemlju, dve kuće sa okućnicama i stan. Osim toga, sada ima i štedni ulog u banci i motocikl "KTM 990 advenčer", ali nema više "hondu CBR 1000 KR", ni "tojotu prijus".

Funkcioneri imaju zakonsku obavezu da do 31. januara vanredno prijave izmene imovinskog stanja.

To moraju da učine svi funkcioneri koji su, od poslednjeg izveštaja Agenciji, postali bogatiji ili siromašniji za najmanje 4.000 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track