RASPAD DS: Petrović formirao poslanički klub sa šest članova!

Skupština Srbije

RASPAD DS: Petrović formirao poslanički klub sa šest članova!

Politika -
Petrović će biti šef te poslaničke grupe, a njegova zamenica biće Sanja Čeković. Ta poslanička grupa, 14 po redu u parlamentu

BEOGRAD - Poslanik Dušan Petrović, koji je nedavno isključen iz Demokratske stranke (DS), formirao je novi poslanički klub u Skupštini Srbije koji će se zvati "Zajedno za Srbiju", a imaće šest članova! Zahtev za formiranje novog poslaničkog kluba predat je danas popodne, rekla je agenciji Beta sekretarka Skupštine Srbije Jana Ljubičić.

Petrović će biti šef te poslaničke grupe, a njegova zamenica biće Sanja Čeković. Ta poslanička grupa, 14 po redu u parlamentu, činiće i Nebojša Zelenović, Boško Ristić, Miodrag Đidić i Milovan Marković. Članovi nove poslaničke grupe "Zajedno za Srbiju" održaće sutra u parlamentu konferenciju za novinare. Poslanica Sanja Čeković izjavila je ranije danas da će bivši funkcioner DS-a Dušan Petrović, posle objavljivanja imena svoje poslaničke grupe i njenih članova, pokrenuti inicijativu za osnivanje stranke.

Ona je iz izvornog Srpskog pokreta obnove, a u sadašnji skupštinski saziv izabrana je na listi DS-a. Nebojša Zelenović, Boško Ristić, Miodrag Đidović i Milovan Marković bili su poslanici DS-a. Čekovićeva je izrazila nadu da će im se pridružiti "novi ljudi koji nisu politički istrošeni". Dušan Petrović je 31. januara isključen iz DS-a jer nije hteo da vrati poslanički mandat, što je od svih bivših ministara tražio DS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track