Vlada Srbije: Ne zna se ime pregovarača sa EU
Foto: Print

Vlada Srbije: Ne zna se ime pregovarača sa EU

Politika -
Još ni datum nismo dobili i treba da idemo redom. Kada to dobijemo, odlučićemo prvo o mestu šefa državne delegacije, a zatim i glavnom pregovaraču. Dakle, prvo ćemo da skočimo pa ćemo da kažemo hop , rekli su u Vladi Srbije

BEOGRAD - Još nije odlučeno ko će biti pregovarač u procesu pridruživanja EU. Spekulacije o personalnim rešenjima za mesto pregovoarača kompromituju Srbiju pred Evropom , jer ispada da su nam važnije fotelje od dobijanja datuma, rekli su za Kuriri u Vladi Srbije na informaciju da bi glavni pregovarač mogla da bude Tanja Miščević.

- Još ni datum nismo dobili i treba da idemo redom. Kada to dobijemo, odlučićemo prvo o mestu šefa državne delegacije, a zatim i glavnom pregovaraču. Dakle, prvo ćemo da skočimo pa ćemo da kažemo hop - kažu u Vladi Srbije.

Kako je rečeno, Srbija ima dosta stručnjaka koji su sposobni da budu na poziciji glavnog pregovarača sa EU, ali Srbija još nije dobila datum i treba stvari rešavati redom.

"Kada budemo dobili datum, odlučićemo o perosnalnim rešenjima za obe pozicije kada je reč o pregovorima. Prva pozicija je mesto šefa državne delgacije i to je politička funkcija. Druga pozicija je mesto glavnog pregovarača i to je stručna pozicija na koju dolazi neko ko će ostati do kraja pregovora, a ne da bude vezan za ovu ili onu partiju. Svakako da ne treba žuriti i preskakati stvari. Pred nama je veliki deo posla oko ispunjavanja kriterijuma za dobijanje datuma. Prvo to moramo da rešimo. Prvo da dobije mo datum ,pa onda ćemo reči hop", rekli su u Vladi Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track