TAJNI DOGOVOR: Đilas sklopio pakt sa SRS!

Kurir otkriva

TAJNI DOGOVOR: Đilas sklopio pakt sa SRS!

Politika -
Lider DS u medijima koji su pod njegovom kontrolom promoviše radikale kako bi okrnjio rejting SNS i Aleksandra Vučića

BEOGRAD - Dil.Demokratska stranka sklopila je tajni politički dogovor o saradnji sa Srpskom radikalnom strankom, saznaje Kurir od izvora iz vrha DS.- Ideja našeg lidera Dragana Đilasa jeste da se radikali, skrajnuti otkako su ostali van parlamenta, promovišu u medijima i napadaju SNS ne bi li tako okrnjili rejting naprednjaka i lidera Aleksandra Vučića - kaže naš izvor.Da je to zaista tako svedoči niz pojavljivanja u medijima funkcionera SRS koje kontroliše gradonačelnik Beograda, iako su potpuno nerelevantan politički faktor u zemlji sa svega dva-tri odsto podrške u glasačkom telu. Đilas ih praktično koristi kao svoje oružje protiv naprednjaka, i to mu nije prvi put. Svojevremeno je u dnevnom listu Pres, koji je bio njegovo vlasništvo, davao naloge da se pišu tekstovi o „sirotom Šešelju, koji godinama trune u Hagu“.Tako je nedavno u medijima koje kontroliše Đilas odjeknula izjava potpredsednika SRS Milorada Mičića, koji je optužio predsednika Srbije Tomislava Nikolića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića da su navodno 2008. godine dobili pet miliona evra od Miroslava Miškovića i Stanka Subotića Caneta.- Naša sradnja sa SRS bila je direktnija u opštini Bač, gde smo izbacili iz vlasti SNS- podseća naš sagovornik.Izvor Kurira iz vrha DS kaže da se Đilasu isplati „saradnja“ s radikalima, jer mu je mnogo važno da smanji popularnost SNS.- Pare nisu problem, Đilas ne pita koliko košta srozavanje SNS, jer posle narednih izbora moramo u vladu. Mi radikalima i finansijski pomažemo - kaže naš izvor.U medijima koje kontroliše Đilas i ranije su se pojavljivali tekstovi koji idu naruku radikalima i to u periodima kad je DS bila potrebna podrška SRS u Skupštini. Tako je SRS pre glasao za Rezoluciju o kontinuitetu državne politike prema Kosovu.

 Šešelj ne bira sredstva da se osveti naprednjacima
Šešelj ne bira sredstva da se osveti naprednjacima

Stanković: Postoji sprega DS i SRS- Jasno je da postoji sprega između SRS i DS u domenu zajedničkih interesa, a njihov najveći interes je da se smanji kredibilitet SNS. Pritom, svaka od ove dve stranke koristi retoriku koja je primerena njihovom biračkom telu - kaže za Kurir politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Šarović: Nema dilaZamenik predsednika SRS Nemanja Šarović tvrdi da ne postoji nikakav dil sa Đilasovim demokratama.- Ne postoji nikakav dil. Taj ko priča takve stvari je kompletan idiot - rekao je u svom stilu Šarović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track