Državni vrh na Dedinju raspravlja o Kosovu
Foto: Tanjug

Pred dijalog u Briselu

Državni vrh na Dedinju raspravlja o Kosovu

Politika -
Sastanku prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin

BEOGRAD - U rezidenciji predsednika Srbije na Dedinju održava se sastanak državnog vrha pred sutrašnji nastavak dijaloga Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu.

Državni vrh ponovo je na okupu i to drugi put za poslednja tri dana. S obzirom da premijer Ivica Dačić sutra nastavlja dijalog sa Hašimom Tačijem u prisustvu evropske šefice diplomatije Ketrin Ešton jasno je i šta je tema sastanka.

Sastanku, u rezidenciji u Užičkoj ulici na Dedinju, prisustvuju predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade zadužena za evrointegracije Suzana Grubješić, savetnik predsednika Marko Đurić i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vučić došao je nešto ranije na lokaciju sastanka kako bi nasamo razgovarao sa predsednikom Nikolićem. Prema najavama, posle sastanka biće izdato saopštenje za javnost.

Na sutrašnje pregovore sa prištinskom delegacijom u Briselu putovaće premijer Dačić, a pored njega u sedište EU ići će i Marko Đurić i Aleksandar Vulin.

U petak je održan sastanak na istu temu i sa istim akterima, na kome je, kako je izjavio Đurić, potvrđeno potpuno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije i nastavka dijaloga sa Prištinom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track