DANI ODLUKE: Državni vrh ide u Brisel na dogovor

Sastanak na najvišem nivou

DANI ODLUKE: Državni vrh ide u Brisel na dogovor

Politika -
Vučić, Dačić i Nikolić sastaće se 11. marta s Ketrin Ešton, a tema razgovora biće dobijanje datuma za početak pregovora Srbije sa EU i rezultati postignuti u pregovorima s Prištinom

BEOGRAD - Dani odluke.Delegacija iz Srbije predvođena predsednikom Tomislavom Nikolićem, u kojoj će biti i premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, putovaće u ponedeljak u Brisel, saznaje agencija Beta iz diplomatskih izvora u Briselu. Prema nezvaničnim saznanjima, predstavnici Srbije bi tokom posete Briselu trebalo da se sastanu s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, ali i drugim čelnicima EU.- Satnica sastanaka i imena zvaničnika s kojima će se trojac Nikolić-Dačić-Vučić u Briselu videti još se ne znaju - prenosi agencija Beta. Maja Kocijančič, portparolka Ketrin Ešton, rekla je juče za Kurir da ne može da potvrdi ovu informaciju, dok su nam u Vladi Srbije kazali da će se o eventualnom odlasku i detaljima sastanaka znati više danas. Ipak, prema nezvaničnim informacijama, delegacija iz Srbije će na sastanak putovati s namerom da još jednom, pred odluku u aprilu, pokuša da ubedi evropske zvaničnike da je Srbija ispunila sve uslove za dobijanje datuma za početak pregovora sa Evrop­skom unijom.- Tema će svakako biti pregovori s Prištinom i napori Srbije da se dođe do rešenja prihvatljivog za obe strane, od čega i zavisi naš dalji napredak - rekli su za Kurir u Vladi.Podsetimo, u Briselu se 14. i 15. marta održava sastanak lidera država članica Evropske unije.

Detalji razgovora koji će trojac Nikolić-Dačić-Vučić voditi sa Ketrin Ešton u Briselu još se ugovaraju
Detalji razgovora koji će trojac Nikolić-Dačić-Vučić voditi sa Ketrin Ešton u Briselu još se ugovaraju

Intenziviranje razgovoraDržavni vrh Srbije će intenzivirati dijalog sa EU, SAD i drugim zemljama Kvinte s ciljem da obezbedi podršku za stav Srbije da je za kompromis o Kosmetu neophodno da zajednica srpskih opština ima izvršna ovlašćenja, najavio je juče savetnik predsednika Marko Đurić.- Veoma je važno da održimo stalan dijalog ne samo s predstavnicima EU nego i sa zemljama Kvinte (SAD, Nemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija), koje imaju najizraženiji uticaj na području naše južne pokrajine - rekao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track