Ketrin Ešton: Sporazum o otvorenim pitanjima

Zadovoljna razgovorom

Ketrin Ešton: Sporazum o otvorenim pitanjima

Politika -
Na današnjem sastanku sam naglasila važnost postizanja sporazuma o otvorenim pitanjima između dve strane što je pre moguće, navela je Ešton u pisanoj izjavi

BRISEL - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljne poslove i bezbednost Ketrin Ešton kaže da je imala otvoren i značajan razgovor sa predstavnicima državnog vrha Srbije o napretku u dijalogu, primeni do sada postignutih sporazuma i potrebi da se završe razgovori o otvorenim pitanjima, posebno na severu Kosova, uoči naredne runde dijaloga 20. marta.

"Na današnjem sastanku sam naglasila važnost postizanja sporazuma o otvorenim pitanjima između dve strane što je pre moguće", navela je Ešton u pisanoj izjavi.

Ona je naglasila da će u skladu sa decembarskim zaključcima Evropskog saveta informisati Savet o do sada postignutim sporazumima i poslovima koje treba obaviti u njihovoj primeni do aprila.

Ešton je u Briselu razgovarala sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, premijerom Iviciom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja