SNS: Pajtiću, daj ostavku!
Foto: Aleksandar Jovanovic

Naprednjaci traže raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini

SNS: Pajtiću, daj ostavku!

Politika -
Zbog zloupotreba u RBV i Fondu za kapitalne investicije vlast u Vojvodini izgubila legitimitet, kaže Igor Mirović iz SNS

NOVI SAD - Ne odustaju.Nakon sednice kolegijuma Skupštine Vojvodine, na kojoj je razmatrana inicijativa naprednjaka za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora, predsednik vojvođanskog parlamenta Ištvan Pastor istakao je da nije iznet nijedan argument koji bi ga naveo da „preispita svoj raniji stav da nema razloga da to uradi“.- I pored toga, mi nećemo odustati od podnošenja novih inicijativa za raspisivanje vanrednih izbora u Vojvodini. Smatramo da je zbog zloupotreba u RBV i Fondu za kapitalne investicije, te zbog deljenja robe iz pokrajinskih robnih rezervi tokom kampanje prošle godine, kao i zbog volje građana iskazane na dopunskim izborima u pojedinim opštinama, sadašnja vlast u Vojvodini izgubila legitimitet.Za sve ovo odgovoran je predsednik Vlade Bojan Pajtić i mi zahtevamo njegovu ostavku, što na kraju vodi do izbora - rekao je šef poslaničke grupe SNS Igor Mirović.S. P.

Pastor: NBS da odgovoriIštvan Pastor kaže da je u interesu svih to što je pisao guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković kako bi predstavnici Skupštine Vojvodine bili upoznati sa stanjem u RVB.- To svakako treba da se reši i razjasni do kraja. Do tada, moj stav je poznat - rekao je Pastor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja