Vučić: U Briselu nam nisu dali ni jedan odsto šanse da prihvatimo papir!

Vlada Srbije

Vučić: U Briselu nam nisu dali ni jedan odsto šanse da prihvatimo papir!

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade Srbije ocenio je da niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak ili kompromis
1 / 5 Foto: Tanjug

BEOGRAD - Prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je u četvrtak na sednici Vlade Srbije da je tokom sedme runde dijaloga u Briselu na stolu bio papir koji Srbiji nije dao ni jedan odsto šanse da ga prihvati.

Vučić, koji je predsedavao sednicom jer je premijer Ivica Dačić na putu za Njujork, gde će učestvovati na sednici SB UN o Kosovu, ocenio je da niko osim srpske strane nije pokazao spremnost za bilo kakav ustupak."Ostalo nam je 11 dana pakla. Vlada se na unutrašnjem planu suočava s licemerima koji je napadaju bez obzira šta uradi. Vi, svi članovi Vlade, znate da jesmo i koliko jesmo posvećeni dobijanju datuma i EU integracijama.

Pročitaću vam deo predloga koji smo dobili i jedino što mogu da vam kažem je da, na žalost, niko osim nas nije pokazao spremnost da napravi bilo kakav ustupak ili kompromis, što nama nije pružilo apsolutno nikakvu šansu da ponuđeno i prihvatimo", reka je Vučić ministrima.On je naglasio da Srbija ne odustaje od evropskog puta, da će nastaviti tim putem.On je istovremeno izrazio nadu da će dogovor sa Prištinom biti postignut, ali i ukazao da "pred naš narod ne možemo da izađemo praznih ruku"."Niko od nas se u politici nije rodio, a ja lično, u njoj svakako neću ni umreti. Ne moram ovim poslom ni da se bavim, ali želim da znate da nam nisu dali ni jedan posto šanse da papir prihvatimo", zaključio je prvi potpredsednik Vlade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track