Tačijeva vlada usvojila dokument o srpskim opštinama

Jednoglasno

Tačijeva vlada usvojila dokument o srpskim opštinama

Politika -
Na osnovu pribavljene kopije dokumenta, određene su oblasti gde je moguće obezbediti međuopštinsku saradnju, ali i ovlašćenja o tim oblastima

PRIŠTINA - Vlada Kosova usvojila je predlog dokumenta kojim se uređuju način organizovanja i ovlašćenja asocijacije, odnosno zajednice opština sa srpskom većinom na severu Kosova.

Vlada je u sredu bez rasprave jednoglasno usvojila dokument o podsticanju međuopštinske saradnje, kojim se određuju oblasti, ovlašćenja i kriterijumi za takvu saradnju u cilju socijalno-ekonomskog razvoja, preneo je prištinski Koha ditore.

Na osnovu kopije dokumenta koji je dnevnik pribavio, određene su oblasti gde je moguće obezbediti međuopštinsku saradnju, ali i ovlašćenja o tim oblastima.

Prema pisanju Kohe, te oblasti su lokalni i regionalni socijalni i ekonomski razvoj, razvoj i korišćenje zemljišta, gradsko i seosko planiranje, zaštita životne sredine i razvoj turizma, promocija i zaštita kulturnog nasleđa, razvoj međuopštinske infrastrukture i druga pitanja koja su u nadležnosti opština.beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track