Palma: Vučić 2. aprila ide u Brisel

Dan D

Palma: Vučić 2. aprila ide u Brisel

Politika -
Srbija tog dana treba da "preseče", kaže lider Jedinstvene Srbije dodajući da za postizanje dogovora moraju da popuste i Priština i međunarodna zajednica koje pritiskaju Srbiju

JAGODINA - Predsednik stranke Jedinstvena Srbija Dragan Marković izjavio je danas da 2. aprila, kada se u Briselu, nastavljaju pregovori o Kosovu, predstavlja "Dan D" za Srbiju.

"Očekujem da će 2. aprila u Briselu biti okončani pregovori kosovskih Albanaca i Vlade Srbije. Na taj sastanak idu predsednik vlade Ivica Dačić i prvi potpredsednik Aleksandar Vučić", kazao je Marković novinarima u Jagodini.

On je rekao da Srbija tog dana treba da "preseče", ali je dodao da za postizanje dogovora mora da popuste i Priština i međunarodna zajenica za koju je kazao da pritiska Srbiju.

"Ne da presečemo u smislu da Srbija bude gubitnik i da ne stavljamo glavu u pesak i da nešto što smo trebali da radimo pre pet, deset ili 15 godina odlažemo za neko buduće vreme. Siguran sam da će, ako se odloži, Srbija imati veliku štetu", kazao je Marković.

Marković, čija je stranka koalicioni partner Socijalističke partije Srbije, rekao je da dogovor treba da omogući da svi budu zadovoljni i da niko ne bude oštećen.

Upitan o zahtevu kosovskog premijera Hašima Tačija da Srbija plati ratnu odštetu, Marković je rekao da je Tačiju mesto u Haškom tribunalu.

"Očekujem da to što je radio Tači nikad neće da zastari, jer je to najveći genocid posle Drugog svetskog rata. On i još nekoliko Albanaca su kidnapovali Srbe i vodili u "žutu kuću" i uzimali im unutrašnje organe. Preko 2.000 Srba vodi se kao nestali, kazao je Marković.

Marković je rekao da Haški tribunal oslobađa Albance, muslimane i Hrvate, a da je oslobodio samo jednog Srbina u poslednjih pet godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track