SNS osudila: Deklaracija na godišnjicu NDH!
Foto: Tanjug

Izabrali trenutak

SNS osudila: Deklaracija na godišnjicu NDH!

Politika -
SNS poziva sve političke stranke i građane Vojvodine da snažno, političkim sredstvima, odgovore na tekst Deklaracije i ukažu na potrebu očuvanja državnog jedinstva, Ustava i zakona u našoj zemlji, istakao potpredsednik SNS Igor Mirović

BEOGRAD - Srpska napredna stranka osudila je u subotu nameru Vlade Vojvodine i predsednika Bojana Pajtića da Skupštini Vojvodine predloži Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, izjavio je potpredsednik te stranke Igor Mirović.

On je ocenio da su za to izabrali najgori trenutak po državu Srbiju, "čije državno rukovodstvo ulaže ogromne napore na očuvanju državnog jedinstva".

"Vlada Vojvodine i Bojan Pajtić pažljivo su birali trenutak za podnošenje Deklaracije i izabrali dan u kojem država mora definisati svoju strategiju oko Kosova i Metohije, sa dodatno uznemirujućom simbolikom oko datuma održavanja sednice Skupštine, na kojoj privatni vlasnici Vojvodine žele da se o njoj raspravlja - 10. april, dan nastanka jedne od najmonstruoznijih fašističkih tvorevina tokom Drugog svetskog rata", naveo je Mirović.

On je poručio da tekst Deklaracije obiluje proizvoljnim kvalifikacijama i zamenama teza o navodnoj ugroženosti Vojvodine i predstavlja pokušaj Vlade Vojvodine i Bojana Pajtića da trinaestogodišnju vladavinu prepunu neuspeha i zloupotreba predstave u novom svetlu, izbegavajući u potpunosti političku i svaku drugu odgovornost za stanje u kojem je danas Vojvodina.

"Srpska napredna stranka poziva sve političke stranke i građane Vojvodine da snažno, političkim sredstvima, odgovore na tekst Deklaracije i ukažu na potrebu očuvanja državnog jedinstva, Ustava i zakona u našoj zemlji", istakao je Mirović.

Srpska napredna stranka će, kako je dodao, učiniti sve što je u njenoj moći da "privatno vlasništvo nad Vojvodinom, u kojem učestvuje Demokratska stranka, Vlada Vojvodine i Bojan Pajtić, voljom građana postane deo političke istorije".

Pajtić je najavio da će Skupština Vojvodine u sredu doneti Deklaraciju o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, jer "velika većina građana jasno vidi da se ta prava ne poštuju i povređuju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja