SNS: Pronađite jednog čoveka iz Vranja koji je bio na skupu
Foto: Kurir

Stop razbijanju Vojvodine

SNS: Pronađite jednog čoveka iz Vranja koji je bio na skupu

Politika -
SNS optužila DS da je iznela laži o prirodi skupa protiv Bojana Pajtića u Novom Sadu, broju učesnika, mestima iz kojih su učesnici skupa došli, i sve to sa ciljem da po svaku cenu očuvaju svoje fotelje

BEOGRAD - Srpska napredna stranka saopštila je danas da je Demokratska stranka preko svojih medija danima plasirala brutalne laži o prirodi skupa protiv Bojana Pajtića u Novom Sadu i zapitala da li će se DS zbog svih tih laži izviniti građanima.

SNS je u saopštenju optužila DS da je iznela laži o "broju učesnika, o mestima iz kojih su učesnici skupa došli, i sve to samo sa jednim ciljem, da bi po svaku cenu očuvali svoje fotelje".

SNS navodi da je tri dana trajalo zastrašivanje svih potencijalnih učesnika mitinga protiv pokrajinske vlade, pričama o tome kako se sprema nasilnički prevrat, da su govorili kako će neki da spaljuju zastave, a potom i pokušali da ograniče slobodu kretanja po Vojvodini, po, kako navode, "pravim fašističkim uzusima".

Naprednjaci najavljuju i da će sve snimke jučerašnjeg "masovnog i veličanstvenog skupa" u Novom Sadu ustupiti na detaljnu analizu zainteresovanima.

Oni od predsednika Pokrajinskog odbora DS Miroslava Vasina, koga takođe optužuju za laži, traže da pronađe jednog čoveka iz Vranja koji je bio na skupu u Novom Sadu, pošto je govorio o tome da su Vranjanci odlučivali o sudbini Vojvodine.

"Ako ne pronađe nijednog čoveka iz Vranja na skupu, neka i on i Bojan Pajtić odmah oslobode narod svojih gluposti i laži, i podnesu ostavke", poručili su naprenjaci.

Vasin je izjavio sinoć da je na protestu u Novom Sadu bilo manje od 10.000 ljudi, i to većinom iz unutrašnjosti.

"Najmanje je bilo građana Vojvodine i Novog Sada, a građani koji su autobusima dovedeni iz ostatka Srbije imaju isti legitimitet da traže promenu vlasti u Vojvodini kao što bi bio legitimitet Novosađana koji bi tražili smenu gradonačelnika Vranja", rekao je Vasin.

Na javnom skupu "Stop razbijanju Srbije" koji je održan u Novom Sadu, prema procenama Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, prisustvovalo je oko 30.000 ljudi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track