Petković: Pajtić zameće tragove malverzacija
Foto: KURIR

Petković: Pajtić zameće tragove malverzacija

Politika -
DS je dobila kredit od Razvojne banke kojom je upravljala DS. Treba da se israži da li je Razvojna banka bila generator i finansijer separatizma u Vojvodini, rekao je portparol DSS

BEOGRAD - Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković ocenio je danas da u Vojvodini postoji sprega separatizma i kriminala, a da predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić ne sme da podnese ostavku upravo da bi zametnuo tragove malverzacija.

"Sprega između separatizma i kriminala u Vojvodini pokazaće se tek kada nadležni državni organi u potpunosti razotkriju o kakvom je kriminalu reč, pre svega u Razvojnoj i Metals banci", rekao je Petković i podsetio da je i iza albanskog seperatizma na Kosovu stajao kriminal.Do sada je, bez odgovora ostalo pitanje ko je dao garancije za kredit Demoratskoj stranci, jer ako nije bilo garancija, onda je, kako je upozorio Petković, reč o državnom kriminalu i pljački bivšeg režima koji su predvodile demokrate.

"DS je dobila kredit od Razvojne banke kojom je upravljala DS. Treba da se israži da li je Razvojna banka bila generator i finansijer separatizma u Vojvodini", rekao je Petković.On je istakao da je, odgovornošću dosadašnje pokrajinske vlasti, Vojvodina osiromašila i da je u njoj danas najviša stopa nezaposlenosti u Srbiji.Predsedniku pokrajinske vlade, Petković je poručio da DSS od njega očekuje da podnese ostavku, iako, kako je rekao, postoji osnovana sumnja da Pajtić ne sme da podnese ostavku upravo da bi zametnuo tragove malverzacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track