Dačić mazio Ketrin Ešton!
Foto: Nemanja Pančić

Iza kulisa pregovora u Briselu

Dačić mazio Ketrin Ešton!

Politika -
Premijer Srbije Ivica Dačić tokom briselskih pregovora pokušao da smekša Ketrin Ešton pomazivši je po kosi, saznaje Kurir od izvora bliskog pregovaračkim stranama

BEOGRAD - Ivica pokušao da smekša Keti!Premijer Srbije Ivica Dačić učinio je sve što je bilo u njegovoj moći da se postigne dogovor s Prištinom, pa je čak, tokom jedne od briselskih rundi, pokušao da smekša Ketrin Ešton pomazivši je po kosi!- Naime, tokom pretposlednje runde Ketrin Ešton se u jednom trenutku prilično iznervirala i povisila ton, na šta ju je Dačić nežno uhvatio za ruku, a zatim pomazio po kosi i rekao: „Keti, dont bi engri“ (u prevodu: „nemoj da se ljutiš„). Članovi obe delegacije bili su iznenađeni ovakvim postupkom premijera, ali su se zatim svi nasmejali i opustili, čak i baronica. Svima je bilo simpatično, samo je Hašim Tači bio ukopan skoro minut i trudio se da se ne nasmeje - kaže izvor Kurira blizak pregovaračkim stranama i dodaje:- Premijer Dačić je neosporno vešt političar. Tokom pregovora uvek priča na srpskom, engleski koristi samo kad se pozdravlja. Krene oštro, ali kako pregovori odmiču, malo se oraspoloži - ističe izvor Kurira.Podsetimo da su se tokom te sedme runde pregovora Dačić i Tači pokazali i kao džentlmeni, pa su baronicu Eštonovu za rođendan iznenadili poklonima.Od Dačića je dobila šal i rukavice, a od Tačija ogrlicu.Eštonova je zahvalila na poklonima uz opasku da joj nije žao što je rođendan provela s njima dvojicom.- Bila bih zadovoljnija da su me obradovali dogovorom - rekla je ranije Eštonova.

Đurić ima još dva meseca da postane premijerTokom jedne runde pregovora kosovski premijer Hašim Tači pitao je za godina Marka Đurića, savetnika predsednika Tomislava Nikolića i člana srpske delegacije na briselskim razgovorima.- Nisi ti baš toliko mlad. Ja sam sa 27 godina predvodio našu delegaciju u Rambujeu, a tebi je već 29 - rekao je Tači, dodajući da je jedino Milo Đukanović uspeo da sa 29 godina postane premijer. Đurić mu je odgovorio: „Imam, znači, još nekoliko meseci“.

Vučić Tačiju: Ni asfalt nisi video do pre sedam godinaTokom poslednje runde pregovora, poznatoj i po tome što su se učesnici dijaloga obraćali jedni drugima povišenim tonom, vicepremijer Aleksandar Vučić nije izdržao da replicira kosovskom premijeru Hašimu Tačiju, koji je izašao s predlogom da severu Kosova pridoda tri albanske opštine:- Alo, bre, šta to pričaš!? Pa do pre sedam godina nisi ni asfalt video! - prenosi izvor Kurira Vučićeve reči.- Za ovu Vučićevu rečenicu Tači nije tražio prevod. Vučić je bio veoma iznerviran. Jeste reagovao pomalo emotivno, ali on u svemu što radi daje celog sebe. Nije mogao da veruje da neko može da bude toliko ciničan kao Tači - zaključuje izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track