Visoki diplomata EU: Srbija dobija datum u junu!

Brisel

Visoki diplomata EU: Srbija dobija datum u junu!

Politika -
Ministri EU predložiće u ponedeljak dodeljivanje datuma. Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum, rekao visoki diplomata EU

BRISEL - Ministri zemalja članica Evropske unije predložiće u ponedeljak Evropskom savetu da u junu dodeli Srbiji datum početka pregovora o pridruživanju EU, saznaje Tanjug iz briselskih diplomatskih izvora!

"Ta preporuka neće biti bezuslovna, jer obe strane treba da dokažu da nameravaju da u dobroj veri počnu da primenjuju sporazum", rekao je visoki diplomata koji je želeo da ostane anoniman.

On je objasnio da do juna ima vremena da šefovi vlada i država EU, koji se početkom juna sastaju u Briselu, potvrde da su i Beograd i Priština počeli da primenjuju sporazum."Ako ne iskrsnu nepredviđeni problemi sa primenom dogovora, neće biti novih uslova", rekao je taj izvor.

On nije isključio mogućnost da na sastanku Ministarskog saveta u ponedeljak pojedine države članice iznesu neke kritike Srbiji, u vezi sa stvarima koje nisu vezane za Kosovo već za unutrašnje reforme, ali je izrazio čvrsto uverenje da takve primedbe neće biti usvojene kao povod za uslovljavanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track