Vučić sa Čepurinom o briselskom sporazumu
Foto: Tanjug

Vučić sa Čepurinom o briselskom sporazumu

Politika -
Prvi potpredsednik Vlade zahvalio se ambasadoru Rusije na političkoj podršci Srbiji u očuvanje teritorijalnog integriteta

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić razmenio je stavove o briselskom sporazumu sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom i zahvalio mu se na velikoj političkoj podršci koju ta zemlja pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta.Istovremeno, za 23. maj je dogovorena poseta Vučića Moskvi i susret sa ministrom odbrane Rusije Sergejom Šojguom, kao i termin njegove uzvratne posete Beogradu.Vučić je naglasio neophodnost daljeg unapređenja tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje, a dogovoren je nastavak bliske saradnje.

Potpredsednik Vučić i ambasador Čepurin ocenili su da postoje realne mogućnosti poboljšanja i unapređenja ekonomske saradnje Srbije i Rusije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić izjavio je da je u današnjem razgovoru sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom dogovoreno da 23. maja razgovara sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom u Moskvi, a da u septembru sledi uzvratna poseta ruskog ministra Beogradu.Vučić je dodao i da očekuje da u junu u Sankt Peterburgu prisustvuje velikom ekonomskom forumu na kojem će biti i ruski predsednik Vladimir Putin i gde će imati brojne bilateralne susrete."To govori o ubrzanoj dinamici našsih odnosa i moram da kažem da sam zahvalio našim ruskim prijateljima i partnerima na podršci koju su Srbiji davali u nadi da će je pružati i ubuduće", rekao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track