Sever Kosova: Ne žuriti sa referendumom
Foto: Zoran Saponjic

Sever Kosova: Ne žuriti sa referendumom

Politika -
Siguran sam da uz podršku naše crkve i srpskog naroda neće uspeti da nas odvoje od Srbije", rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić

KOSOVSKA MITROVICA - Predsednici opština sa severa Kosova rekli su danas da eventualni referendum o prihvatanju sporazuma o normalizaciji odnosa sa Prištinom ne treba organizovati na brzinu niti u uslovima, kako su naveli, sadašnje medijske blokade.

"Siguran sam da uz podršku naše crkve i srpskog naroda neće uspeti da nas odvoje od Srbije", rekao je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Na konferenciji za novinare bili su i predsednici opština Kosovska Mitrovica, Zvečan i Leposavić, kao i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković koji su juče bili na razgovorima sa državnim vrhom u Beogradu. Govoreći o razgovorima u Vladi Srbije, Ristić je kazao da Srbi sa severa Kosova nisu uspeli da približe stavove sa premijerom Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

"Vučić nam je rekao da je vlada spremna za referendum, ali mi smatramo da je reč o izuzetno značajnom pitanju i da je neprihvatljivo da se referendum održi za 15 dana", rekao je Ristić. Prema njegovim rečima, mora se ozbiljno pristupiti formulisanju referendumskog pitanja, a o tome se moraju izjasniti i četiri opštinske skupštine sa severa Kosova.

Predsednik opštine Zubin Potok je najavio da će te četiri opštine pre referenduma organizovati protest u Beogradu na koji će pored kosmetskih Srba biti pozvani svi koji smatraju da Kosovo treba da bude u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track