Vučić: Srbin sam iz Bosne, a ne Bosanac!
Foto: KURIR

Vučić: Srbin sam iz Bosne, a ne Bosanac!

Politika -
Potpredsednik Vlade Srbije izjavio da su vidljive velike razlike između Srba i Bošnjaka

BANJALUKA - Republiku Srpsku vidim kao deo BiH, poštujem integritet BiH, ali vidljive su velike razlike između Srba i Bošnjaka, poručio je Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije. Vučić je istakao da predsednika Republike Srpske Milorada Dodika poštuje kao nosioca te funkcije shodno poštovanju Dejtonskog sporazuma od Srbije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije kaže za sebe da je on poreklom “Srbin iz Bosne, a ne Bosanac”, kako je rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić u nedavnom intervjuu za medije iz Sarajeva. Govoreći o hrvatskoj vojnoj akciji “Oluja”, on je istakao da je reč o najvećem etničkom čišćenju nakon Drugog svetskog rata i da Srbija ne može da razume veselje Hrvata.

Vučić je naglasio da je tokom ratova 1990-tih godina bio na strani svog naroda. “Problem je nas Srba što nismo razumeli šta se u Evropi i svetu promenilo nakon pada Berlinskog zida. Ni ja nisam razumeo, izvinjavam se i kriv sam zbog toga svom narodu”, rekao je Vučić.

On je ocenio da bi sada bilo dobro i za Srbiju i za Hrvatsku da unaprede odnose, političku i ekonomsku saradnju, ističući da dve zemlje imaju interes za izgradnju nove željezničke pruge Beograd - Zagreb.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja