Stefanović: Nadam se da će Vučić ubediti Srbe sa Kosova
Foto: Nebojša Mandić

Briselski sporazum

Stefanović: Nadam se da će Vučić ubediti Srbe sa Kosova

Politika -
Iskreno se nadam da će on uspeti u ličnom razgovoru da im objasni (sporazum) jer sam i ja lično slušao mnoge priče da je potpisano ko zna šta, a da to na papiru nigde ne piše, naveo je Stefanović

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović izrazio je danas nadu da će poseta prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Kosovu učvrstiti uverenje Srba da je sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine dobar za njih.

"Ja se iskreno nadam da će on uspeti u ličnom razgovoru da im objasni (sporazum) jer sam i ja lično slušao mnoge priče da je potpisano ko zna šta, a da to na papiru nigde ne piše", kazao je on nakon što je, povodom Uskršnjih praznika, uručio poklon pakete štićenicima Doma za decu i omladinu "Moša Pijade".

Stefanović je dodao da Srbi na Severu Kosova i Metohije treba da razumeju da je članstvo u EU strateško opredeljenje Srbije i dodao da se nada da će se naći kompromisno rešenje koje će prihvatiti Srbi sa Kosova.

"Za nas je važno da Srbi znaju da nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije, a ovo činimo da bi se njihov svakodnevni život olakšao", kazao je on.

Vučić je juče najvio da će 12. maja posetiti Kosovo i razgovarati sa tamošnjim Srbima o sprovođenju briselskog sporazuma, a pre toga 7. maja biće održan i sastanak u Beogradu. On je rekao da mu je savest mirna i da se ne plaši suda svog naroda, ma kakve planove imaju za njegov doček na Kosovu, pa makar ga gađali paradajzom, jajima ili kamenjem.

Podeljeni paketići

Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović podelio je poklone štićenicima Doma za decu i omladinu "Moša Pijade" u Beogradu.

"Uskrs i slavu Đurđevdan izabrao sam zato što je to najradosniji praznik kada se trudimo da podelimo malo više ljubavi i pažnje sa onima kojima možda te pažnje nedostaje", kazao je on. Stefanović koji je i predsednik skupštinskog Odbora za prava deteta istakao je da je dom "Moša Pijade" jedna od najboljih takvih institucija u Srbiji i da je rukovodstvo te ustanove pokazalo "kako se na pravi način treba odnositi prema deci".

"Ono što je posebno važno je da se ovi ljudi koji rade ovde izuzetno trude da deca imaju ne samo adekvatno staranje nego i da mnogi od njih završe fakultete", kazao je Stefanović. Prema njegovim rečima, Srbija mora da ulaže više u obrazovanje i školovanje dece, jer je to "jedini put da naša zemlja postane moderna i razvijena".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track