Odbor Skupštine Vojvodine 13. maja o Deklaraciji
Foto: Beta

Odbor Skupštine Vojvodine 13. maja o Deklaraciji

Politika -
U radu Odbora učestvovaće i četvoro novih članova, eksperata iz oblasti ustavnog prava koji su radi efikasnijeg rada Odbora izabrani na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine 25. aprila

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine i predsednik Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja pokrajine Ištvan Pastor zakazao je za ponedeljak, 13. maj, sednicu tog Odbora, na kojoj će se razmatarati Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

U radu Odbora učestvovaće i četvoro novih članova, eksperata iz oblasti ustavnog prava koji su radi efikasnijeg rada Odbora izabrani na poslednjoj sednici Skupštine Vojvodine 25. aprila, saopšteno je danas iz Pastorovog kabineta.

Dodaje se da će članovi Odbora za ustavno-pravni položaj pokrajine razmotriti predloženi tekst deklaracije, kao i podnete amandmane na sadržaj, radi pripreme materijala za narednu sednicu Skupštine Vojvodine.

Taj skupštinski odbor ima ukupno 15 članova, od kojih je 11 poslanika, dok se četvoro bira iz redova istaknutih naučnih i stručnih radnika. Za preostale članove Odbora izabrani su profesor Pravnog fakulteta u Beogradu Stevan Lilić, profesor u penziji Pravnog fakulteta u Novom Sadu Momčilo Grubač, novosadski advokat Srđan Sikimić i docent na novosadskom Pravnom fakultetu Slobodan Orlović.

Prvu trojicu, kako je propisano, predložila je vladajuća većina, dok je Slobodana Orlovića predložila opozicija. Opozicione stranke u Vojvodini, SNS, SPS i DS S, ocenile su da je Deklaracija secesionistička i zatrazile ostavku njenog podnosioca, predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja