SDU: Atanasije opravdao ubistvo Đinđića

SDU: Atanasije opravdao ubistvo Đinđića

Politika -
Pravdanjem ubistva bivšeg i pozivom na ubistvo trenutnog premijera Srbije Atanisije Jevtić ne samo da krši zakon i vređa sve razumne građane u Srbiji, nego i otvoreno zagovara povratak u ponor Miloševićeve Srbije iz koga se spasila pre više od decenije, navodi SDU

BEOGRAD - Socijaldemokratska unija (SDU) danas je najoštrije osudila govor umirovljenog vladike Atanasija u kojem je "opravdao ubistvo" premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Tom prilikom uputio je i pretnju aktualnom premijeru Ivici Dačiću da bi mogla da ga zadesi ista sudbina zbog toga što nastavlja da vodi politiku rešavanja kosovskog problema", navela je u saopštenju stranka Žarka Koraća. "Pravdanjem ubistva bivšeg i pozivom na ubistvo trenutnog premijera Srbije Atanisije Jevtić ne samo da krši zakon i vređa sve razumne građane u Srbiji, nego i otvoreno zagovara povratak u ponor Miloševićeve Srbije iz koga se spasila pre više od decenije, dodaje se u saoštenju SDU.

"SDU poziva državne organe da energično reaguju na ove skandalozne izjave, a Srpsku pravoslavnu crkvu da se javno ogradi od umirovljenog vladike kako bi sačuvala dostojanstvo srpskog sveštenstva koje se na Kosovu vekovima borilo za svoj narod a nije raspirivalo mržnju i podsticalo na nasilje", naveo je SDU.

SDU je Atanasiju i njegovim istomišljenicima poručio da Srbija nije uzmakla ni pred mnogo strašnijim pretnjama onih koji su atakovali na njeno dostojanstvo i slobodu, od Turaka pa do nacista, pa nece ni pred njim, nego će nastaviti da se razivija kao moderna država. Atanasije je ranije danas na mitingu u Beogradu čelnike vlasti optužio za izdaju Kosova. "(Premijer Ivica) Dačić kaže da je za realnu i zemaljsku politiku, ne interesuje ga nebeska, tako je govorio i (ubijeni premijer Srbije Zoran) Đinđić, a kako je završio neka Bog sudi", rekao je Atanasije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track