ŠUTANOVAC OZVANIČIO KANDIDATURU:Očekujem široku podršku članova DS
Foto: KURIR

Izbor za predsednika Gradskog odbora

ŠUTANOVAC OZVANIČIO KANDIDATURU:Očekujem široku podršku članova DS

Politika -
On je pozvao članove da u što većem broj glasaju na direktnim izborima za predsednika beogradskog odbora DS, koji će biti održani 8. juna

BEOGRAD - Bivši potpredsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac potvrdio je da je kandidat za predsednika Gradskog odbora DS i istakao da očekuje široku podršku članstva u Beogradu.

On je u izjavi pozvao članove da u što većem broj glasaju na direktnim izborima za predsednika beogradskog odbora DS, koji će biti održani 8. juna.

"Očekujem široku podršku članstva i pozivam sve članove da glasaju na direktnim izborima 8. juna", rekao je Šutanovac.

Redovni izbori za predsednika beogradskog odbora Demokratske stranke biće održani 8. juna, a ovog puta će na čelo najvećeg gradskog odbora te stranke neko doći direktnim izborima, odnosno izjašnjavanjem članova.

Pravo glasa imaće oko 27.000 članova DS u Beogradu, a da bi izbori uspeli na njih mora da izađe 30 odsto od tog broja - ako taj uslov ne bude zadovoljen izbori će biti ponovljeni.

Za prvog čoveka demokrata u Beogradu može se kandidovati na dva načina - tako što će kandidata predložiti gradski odbor ili pet odsto beogradskih članova stranke, objašnjeno je prethodno u DS.

Sadašnji predsednik beogradskih demokrata Aleksandar Šapić, a pre njega Dragan Đilas, na čelo beogradskog odbora DS došli su bez protivkandidata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track