Vučić otišao u Moskvu po migove!
Foto: Tanjug

Potpredsednik Vlade stigao u Rusiju

Vučić otišao u Moskvu po migove!

Politika -
Ministar odbrane će se sutra sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom

MOSKVA - Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić doputovao je u dvodnevnu posetu Moskvi gde će se sutra sastati sa ministrom odbrane Rusije Sergejem Šojguom. Vučić bi sa ruskim kolegom, kako je sam najavio početkom maja, trebalo da razgovora o nabavci ruskih aviona "MIG 29 M2".

Vučić je tada rekao da će avioni biti kupljeni najverovatnije kroz kreditni aranžman, a da će više detalja o ceni biti poznato nakon njegove posete Rusiji. Ministar odbrane se sa Šojguom sastaje na marginama Međunarodne konferencije "Vojni i politički aspekti evropske bezbednosti“ koja se održava 23. i 24. maja u Moskvi.

Na međunarodnoj konferenciji učestvuju ministri odbrane evropskih zemalja, predstavnici zemalja EU, predstavnici svih država članica NATO osim Irske, predstavnik zamenika američkog državnog sekretara, predstavnici OEBS-a kao i vojni stručnjaci. Vučić će nakon Moskve otputovati za Soči gde će predsednici Srbije i Rusije Tomislav Nikolić i Vladimir Putin potpisati Deklaraciju o strateškom partnerstvu dve zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track