Vučićev savetnik: SNS neće ići put izbora
Foto: Nemanja Pancic

Vučićev savetnik: SNS neće ići put izbora

Politika -
SNS sada ima najveću podršku i, ako bismo u ovom trenutku išli na izbore, svi bi nas optužili da smo zloupotrebili veliku popularnost. Nama takve optužbe nisu potrebne i mislim da SNS neće ići put izbora, kaže Gojko Radić

BEOGRAD - Gojko Radić, savetnik prvog potpredsednika vlade i lidera SNS Aleksandra Vučića, isključio je mogućnost izbora, a kada je reč o rekonstrukciji vlade ne očekuje da će ona posvađati koalicione partnere.

Radić kaže da SNS niti najavljuje izbore niti beži od njih, ali misli da naprednjaci neće ići tim putem.

"SNS sada ima najveću podršku i, ako bismo u ovom trenutku išli na izbore, svi bi nas optužili da smo zloupotrebili veliku popularnost. Nama takve optužbe nisu potrebne i mislim da SNS neće ići put izbora. Na izbore se ide kada Vlada izgubi podršku u parlamentu i kada koalicioni partneri ne mogu da se slože", smatra Radić.

Na pitanje hoće li najavljena rekonstrukcija posvađati koalicione partnere, on odgovara da "nema razloga za to".

Upitan šta će se dogoditi ako, na primer, premijer Ivica Dačić i Vučić imaju različite stavove o radu pojedinih ministara, Radić kaže da su oni "ozbiljni ljudi, koji o svemu mogu da se dogovore".

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro uslediti dugo najavljivana rekonstrukcija Vlade Srbije.

"Biće rekonstrukcije Vlade, za to nam samo treba sedam do deset dana bez stresa i obaveza oko nekih krucijalnih stvari kojima se sada bavimo", rekao je Vučić.

Na pitanje da li bi rekonstrukcija mogla da izazove trvenja u vladajućoj koaliciji, Vučić je odgovorio da ne misli da je analiza nečijeg rada razlog za sukobe, naprotiv, smatra da je blagotvorna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja