Najnovije vesti

Vučić završio sastanak sa kosmetskim Srbima
Foto: Print

Vučić završio sastanak sa kosmetskim Srbima

Politika
Vlada Srbije pokazala da ume da postigne dogovor sa drugim državama i vladama i verujem da je u stanju da to isto učini i sa svojim narodom, naveo je prvi potpredsednik vlade

BEOGRAD - Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, u zgradi Vlade Srbije, završio je sastanak sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, a tema njihovog razgovora bio je plan implementacije briselskog sporazuma.

Vučić je uoči sastanka rekao da je Vlada Srbije pokazala da ume da postigne dogovor sa drugim državama i vladama i da veruje da je u stanju da to isto učini i sa svojim narodom."Siguran sam da ćemo postići dogovor", rekao je Vučić. "Snagu države pokazujemo argumentima i dogovorom sa našim narodom. Važno je nastaviti razgovore", rekao je vicepremijer i dodao da Vlada nije pribegla smenama onih koji se protive briselskom sporazumu.Načelnici pet kosovskih okruga razgovarali su 7. maja u Beogradu sa predstavnicima Vlade Srbije o briselskom sporazumu, parafiranom 19. aprila.Prethodni sastanak zakazan u nameri da se sa predstavnicima kosovskih Srba postigne dogovora o primeni sporazuma održan je 30. aprila u Beogadu.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...