ČISTKA U SNS: Vučić smenjuje pet svojih ministara!
Foto: Marina Lopičić

Metla lidera naprednjaka u Nemanjinoj 11

ČISTKA U SNS: Vučić smenjuje pet svojih ministara!

Politika -
Predsednik SNS Aleksandar Vučić, nezadovoljan radom ministara iz svoje partije, od njih sedmoro rešio da zadrži dvojicu

BEOGRAD - Naprednjaci prave radikalan rez.Lider Srpske napredne stranke i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić vrlo je nezadovoljan rezultatima rada ministara iz redova te stranke i od njih sedmoro odlučan je u nameri da smeni čak petoro, saznaje Kurir. Prema našim informacijama, bez ministarske fotelje ostaju Milan Bačević, Bratislav Petković, ali i Goran Knežević, Zorana Mihajlović i Alisa Marić, koja, doduše, nije član SNS, ali je kadar te stranke. Prema tvrdnjama našeg izvora, visoko pozicioniranog u stranci, sigurni su jedino ministri pravde i spoljnih poslova Nikola Selaković i Ivan Mrkić.- Vučić je rekao da nije još definitivno odlučio koga će smeniti, ali da niko od ministara iz redova SNS nije siguran, izuzev Selakovića i Mrkića. Tu je i Velimir Ilić, ali se o njegovoj smeni ne razmišlja jer on je koalicioni partner naprednjaka i lider NS - kaže izvor Kurira iz vrha te stranke.Prema rečima našeg sagovornika, Vučić je vrlo nezadovoljan radom ministara iz SNS, koji su imali godinu dana da naprave pomak u svojim resorima.- On je odavno video da neki gotovo ništa ne rade, a pojedini su pravili greške koje je lično morao da ispravlja. Najavljujući rekonstrukciju Vlade i tražeći od svakog od njih da naprave izveštaj o radu, Vučić im je praktično dao vremena da se trgnu, opravdaju poverenje i urade nešto za državu. Neki, međutim, nisu naveli ni pet konkretnih stvari koje su uradili - priča naš sagovornik i dodaje:- Vučić želi da dovede bolje kadrove, ali i da da primer drugima u vladajućoj koaliciji.

Greške

Goran Knežević, ministar poljoprivrede

Nije se snašao u kriznim situacijama, naročito u aferi s mlekom.Reagovanja Ne znam ništa o smenama, nismo razgovarali o konkretnim imenima za rekonstrukciju. Ako mene pitate, mislim da Vlada dobro radi svoj posao. Da li je moglo bolje - da. Svako ko nije dobro radio treba da bude zamenjen boljim kadrovskim rešenjem.

Zorana Mihajlović, ministarka energetike

Mediji pisali da je inicirala skandal čija je žrtva bio predsednik Tomislav Nikolić jer su dokument koji je sa sobom poneo u Moskvu na potpisivanje Rusi odbili. Navodno je jednostrano promenila gasni sporazum u nameri da iz njega istisne „Jugorosgas“.ReagovanjaNiko u stranci nije pričao o smeni ministara, pa ni o mojoj.

Bratislav Petković, ministar kulture i informisanja

Ne vide se rezultati rada. Na svoju ruku planirao da podigne pretplatu za Javni servis RTS, dok se lider stranke Aleksandar Vučić se zalaže za ukidanje pretplate. Na kraju je pobedio Vučiev koncept.ReagovanjaBez komentara.

Milan Bačević, ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja

Podržao istraživanje nalazišta nikla, lansirao projekat izgradnje kanala na Moravi koji bi spojio severnu Evropu sa Egejskim morem, a koji poistovećuje s megaprojektom „Tri klisure“ u Kini.ReagovanjaBez komentara.

Alisa Marić ministarka omladine i sporta

Potpuno nevidljiva, bez rezultata u oblasti sporta, koji je u izuzetno teškom stanju. Zamera joj se i to što je njen vozač nedavno izazvao saobraćajnu nesreću i pobegao sa lica mesta.ReagovanjaBez komentara.

Ministre žrtvuju i URS i SPSMediji su spekulisali da se na listi za odstrel nalazi i ministar Milutin Mrkonjić, kao i ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić kojem će biti oduzet jedan resor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track