Božović: Srbija očekuje datum za pregovore

Božović: Srbija očekuje datum za pregovore

Politika -
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova izrazio je uverenje da će preduzeti napori biti prepoznati i od strane nemačkih parlamentaraca

BERLIN - Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović predstavio je danas u Berlinu predsedniku Odbora za EU nemačkog parlamenta Gunteru Kirhbaumu korake koje Vlada Srbije preduzima u cilju implementacije Sporazuma između Beograda i Prištine.

On je izrazio uverenje da će preduzeti napori biti prepoznati i od strane nemačkih parlamentaraca, te da će oni podržati otvaranje pristupnih pregovora sa Evropskom unijom, saopšteno je danas u MUP.

"Srbija očekuje datum za pregovore i bilo koja druga odluka izazvala bi razočarenje naših građana", rekao je Božović u razgovoru sa Krihbaumom.

Predsednik nemačkog Odbora za EU je ukazao na važnost predstojeće posete potpredsednice Vlade Srbije Suzane Grubješić Berlinu, kako bi se širok krug nemačkih parlamentaraca neposredno upoznao sa naporima Vlade Republike Srbije u sprovođenju reformi i Sporazuma sa Prištinom. Osim susreta sa Krihbaumom, Božović se sastao i sa spoljnopolitičkim govornikom poslaničke grupe Liberala Rajnerom Štinerom, kao i članom Odbora za Evropsku uniju nemačkog parlamenta iz iste partije Oliverom Lukšićem.

Oni su pružili uveravanja da će njihova poslanička grupa podržati otvaranje pregovora sa Srbijom, ukoliko se ostvari napredak u sprovođenju dogovora sa Prištinom. Ista uveravanja i podršku na putu članstva Srbije u Evropskoj uniji, Božoviću su preneli i članovi nemačkog parlamenta Hans Joakim Fihter i Josip Juratović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track