POSLANIK SPS: Izostanak datuma može izazvati blokadu sporazuma

POSLANIK SPS: Izostanak datuma može izazvati blokadu sporazuma

Politika -
Ističući da je Srbija zaslužila da dobije datum za početak pregovora Stević je rekao da ima još vremena do tog datuma da se učini dodatni napor sa međunarodnim predstavnicima kako bi Srbija datum tada i dobila

BEOGRAD - Ukoliko Srbija ne dobije datum za početak pregovora sa EU u junu to na neki način može da izazove “blokadu realizacije briselskog sporazuma”, poručio je poslanik SPS Zvonimir Stević.

“Ukoliko ne dođe do tog datuma u svaklm slučaju će to da izazove određene konfuzije i tenzije i na neki način blokadu realizacije sporazuma”, rekao je Stević.

Ističući da je Srbija zaslužila da dobije datum za početak pregovora 28. juna, Stević je rekao da ima još vremena do tog datuma da se učini dodatni napor sa međunarodnim predstavnicima kako bi Srbija datum tada i dobila.

“Mislim da Srbija to zaslužuje”, istakao je Stević navideći da je u toku živa diplomatska aktivnost i da Vlada Srbije čini napore u razgovoru sa predstavnicima EU.

Srbija, kako je dodao, smatra da je učinila sve ono što je bilo do nje, jer je uslov bio postizanje briselskog sporazuma i plana o njegovoj implementaciji, što je i urađeno.

“Ukoliko do toga ne dođe biće stvorena i atmosfera nezadovoljstva i na Kosovu i širom Srbije”, ocenio je poslanik SPS, koji dolazi sa Kosova i Metohije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track